Εξαντλούνται τα αποθέματα νερού στην Φλώρινα

Με το σταγονόμετρο κυριολεκτικά γίνεται η υδροδότηση στην Φλώρινα, καθώς τα αποθέματα νερού στερεύουν καθημερινά.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου, παρουσιάζει την κατάσταση που βαίνει επί τα χείρω.

Χωρίς χιόνια και χωρίς βροχές ακόμη και ο νομός της Φλώρινας, αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με εκείνα που εμφανίζονται στην νότιο Ελλάδα, αναφέρει ο Δημήτρης Θεοφανίδης, πρόεδρος ΔΕΗΑΦ. «Είναι η πρώτη φορά φέτος που στέρεψαν οι πηγές μας και ο αλωνισμός πραγματοποιήθηκε ένα μήνα νωρίτερα, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας».

Η υδροδότηση γίνεται πλέον με προγραμματισμό και οι διακοπές πραγματοποιούνται για τρίτη ημέρα κατά τις νυχτερινές ώρες, με στόχο να έχουν όλοι να πιούν τον Αύγουστο.

Ο κ. Θεοφανίδης απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να κατανοήσουν ότι το επεξεργασμένο νερό είναι μόνο για πόση και όχι για πότισμα κήπων, κατάβρεξη πεζοδρομίων ή πλύσιμο αυτοκινήτων.

Το ότι κάποιος πληρώνει για το νερό δεν σημαίνει ότι μπορεί να το σπαταλά χωρίς κοινωνική ευθύνη, τονίζει. «Δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε αλόγιστες χρήσεις, χωρίς να σκεφτεί τους συνδημότες του».

Όλοι προσδοκούν την ολοκλήρωση των έργων που θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Ένα έργο που “τρέχει” αφορά την κατασκευή αγωγού από το διυλιστήριο νερού στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς προς την πόλη και το οποίο αναμένεται ότι θα φέρει νερό στην Φλώρινα. «Θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα έως τα τέλη του 2025».