Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στις φυλακές – Ο φερόμενος ως αρχηγός είχε κρύπτη στο κελί του

Τρεις εγκληματικές οργανώσεις που ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αρχές. Αρχηγοί φέρονται ένας 34χρονος, έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού και μια 49χρονη. Ο πρώτος είχε κρύπτη στο κελί του για να προμηθεύει ναρκωτικά σε συγκρατούμενούς τους, ενώ η γυναίκα συντόνιζε τη διακίνηση.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είχαν δημιουργήσει τρεις διαφορετικές εγκληματικές ομάδες, στήνοντας μάλιστα ακόμα και οικογενειακή επιχείρηση προμήθειας, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η πρώτη ομάδα είχε αναλάβει την περιοχή «Λόφος» στις Αχαρνές.

Η 49χρονη φέρεται να πήρε τα ηνία στα χέρια της από όταν ο σύζυγος της οδηγήθηκε στις φυλακές της Άμφισσας.

Ο συνήγορος της φερόμενης ως αρχηγού, Ιωάννης Γλύκας, αναφέρει ότι: «Η επιβολή προσωρινής κράτησης, αλλά και πολύ περισσότερο η ενοχή, δεν μπορεί να στηρίζεται σε εκτιμήσεις αστυνομικών οργάνων. Έτσι, πολύ σωστά, η εντολέας μου, η οποία φέρεται να είναι αρχηγός μιας δήθεν εγκληματικής οργάνωσης, αφέθηκε ελεύθερη με σοβαρούς περιοριστικούς όρους, καθότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε εμπλοκή της».

Βασικά μέλη ήταν η 25χρονη νύφη της φερόμενης αρχηγού με το προσωνύμιο «Έρρικα», η οποία και προφυλακίστηκε και ένας από τους γιους της.

Σε συγκεκριμένη οδό στις Αχαρνές, τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής ομάδας είχαν στήσει τα λεγόμενα καταστήματα πώλησης ναρκωτικών, σε ισόγειο οικοδομής και σε ακόμη τρία οικήματα, σημεία τα οποία είχαν θέσει υπό παρακολούθηση οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας ακόμη και drones.

Ηγετικό μέλος της τρίτης εγκληματικής ομάδας φέρεται να ήταν 34χρονος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στις οποίες είχε στήσει κέντρο προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης, τα οποία πωλούσε σε συγκρατούμενους του.

Τους επιχειρησιακούς βραχίονες αποτελούσαν τέσσερα άτομα, μία 36χρονη, μία 29χρονη με την οποία είχε συνάψει ερωτική σχέση, η 37χρονη σύζυγός του και ένας 35χρονος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για σεισμούς: «Θα είναι μια μακρόσυρτη ακολουθία – Το φαινόμενο ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της Σαντορίνης»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία – εκλογές: Οι αγορές προεξοφλούν σχηματισμό κυβέρνησης και προσβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
23 Φεβρουαρίου, 2025