ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ – Ημερίδα με θέμα: «Φροντίδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Αττική: Προκλήσεις και προοπτικές»

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ) ανοίγουν το διάλογο για την ανάγκη μεταρρύθμισης και ολιστικής παρέμβασης στο ευαίσθητο πεδίο της παιδικής προστασίας, θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο την προώθηση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Η ημερίδα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»), θα έχει ως στόχο την προαγωγή του διαλόγου αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και επιθυμεί να τονίσει την αναγκαιότητα διασύνδεσης και συνεργασίας των φορέων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με τους λοιπούς θεσμικούς φορείς.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ στα πάνελ ομιλητών θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας, ώστε να υπάρξει ένας διαρκής διάλογος προβληματισμού σχετικά με την υφιστάμενη παιδοψυχιατρική πραγματικότητα αλλά και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωσή της.

Η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας και της πλήρους κοινωνικής ένταξης ευάλωτων παιδιών και εφήβων είναι υπόθεση όλων μας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας και κοινωνικής ευημερίας του τόπου μας. Εξασφάλισε και εσύ τη θέση σου στην ημερίδα, κάνοντας click στο RSVP link.

Πρόσβαση στην ημερίδα

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»