Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται τρίτος για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Η Αστυνομία εξιχνίασε το επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου έξω από ψητοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν ένας 70χρονος άνδρας και μια 42χρονη γυναίκα ως ηθική αυτουργός, ενώ αναζητείται ένας 39χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία στην πράξη της ανθρωποκτονίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 42χρονη αρχικά διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και αποχώρησε. Λίγο αργότερα, ο 39χρονος πλησίασε το σημείο με όχημα και, σε συνεννόηση με τη γυναίκα, πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη, τραυματίζοντάς τον στον μηρό. Ο 70χρονος πατέρας του ιδιοκτήτη ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι από τον 39χρονο, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε. Η 42χρονη τράπηκε σε φυγή πεζή.
Κατά τις επιχειρήσεις της Τρίτης 13 και Πέμπτης 15 Ιανουαρίου συνελήφθησαν η 42χρονη και ο 70χρονος. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25.695 ευρώ, 10.500 δολάρια, αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγιο και βολίδες αεροβόλων, μαχαίρι, κροτίδα, καπνογόνο, όχημα, κινητό και 10 σπρέι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ σε βάρος του 39χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.



















