Εξιτήριο για την πριγκίπισσα Άννα μετά το ατύχημα

Η πριγκίπισσα παρέμεινε νοσηλευόμενη για πέντε νύχτες, εξαιτίας τραυματισμού στο κεφάλι, που προκλήθηκε από ατύχημα που είχε με άλογο.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η πριγκίπισσα Άννα, η μικρότερη αδελφή του βασιλιά Κάρολου, την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Όπως ανέφερε το Παλάτι, η 73χρονη επέστρεψε στο σπίτι της στο Gatcome Park στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου και θα αναρρώσει και θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της όταν της δώσει το «πράσινο φως» η ιατρική της ομάδα.

Ο σύζυγός της Σερ Τίμοθι Λόρενς σε δήλωσή του ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στην ομάδα του νοσοκομείου Southmead για την φροντίδα και την ευγένειά τους στη διάρκεια της σύντομης παραμονής της συζύγου μου».

Πώς συνέβη το ατύχημα

Η πριγκίπισσα Άννα, τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή και υπέστη διάσειση, με αποτέλεσμα να μην θυμάται λεπτομέρειες για το ατύχημά της. Όπως έχει γίνει γνωστό έκανε βόλτα στο κτήμα της όταν συνέβη το ατύχημα, ενώ στον χώρο υπήρχαν άλογα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τραύματά της θα μπορούσαν να προέρχονται από πόδια ή κεφάλι αλόγου.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της, αφού η ανάρρωση μετά από διάσειση διαφέρει ανάλογα τον οργανισμό και τη φύση του ατυχήματος. Στο σπίτι της θα δεχθεί την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα προκειμένου να αναρρώσει πλήρως, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα για την διάσειση.

Όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, την πριγκίπισσα επισκέφθηκε τόσο ο σύζυγός της όσο και η κόρη τους, Ζάρα Τινταλ, ξεχωριστά την Τρίτη, ενώ ο Λόρενς την επισκέφθηκε και την Τετάρτη. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν επισκέφθηκε την αδελφή του, ωστόσο ενημερωνόταν για την πορεία της υγείας της και έστειλε την αγάπη του και τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.