Φ. Γεννηματά – Οι τελευταίες στιγμές: «Λιποθυμούσε και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη”»

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάνης και η Κάτια Μακρή, για την Φώφη Γεννηματά, η οποία έχασε την ζωή της, νικημένη από τον καρκίνο.

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Όπως είπε ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που έκανε αναφορές και στον Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο, η Φώφη Γεννηματά «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι «άνανδρο» κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με «σύνθημα» ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές εκ των υστέρων, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μην πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία χειροτέρευση της κατάστασης της, η οποία κατέστη δυστυχώς και μοιραία.

Όπως τόνισαν αμφότεροι, το κλίμα ενότητας όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο που εκδηλώθηκε αμέσως μετά από το άγγελμα του θανάτου της, είναι μια παρακαταθήκη που αφήνει, ως αντανάκλαση της πορείας της στην πολιτική και την δημόσια ζωή του τόπου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φιλ Κόλινς: «Είμαι πολύ άρρωστος, έχω χάσει την όρεξη για μουσική»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα έναν 39χρονο Τούρκο- Μαύρο τζιπ είχαν οι δράστες
25 Φεβρουαρίου, 2025