Φ. Γεννηματά: Όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά-κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι (video)

Η Φώφη Γεννηματά έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι «όποιος θέλει, παρά το Δίκαιο, να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας, «να γνωρίζει από τώρα, ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα».

Την ανάγκη να παράσχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας όλα τα μέσα, «ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο παράνομο μνημόνιο ‘Αγκυρας-Τρίπολης, το οποία -όπως είπε- αναβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα, πρότεινε σειρά προτεραιοτήτων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα:

-να απαιτήσουμε την ενεργή αντίδραση των διεθνών οργανισμών, και ειδικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο και ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά όποιου δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη, που αφορά κράτος μέλος της ΕΕ.

-να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με όσες χώρες έχουν συμφέροντα στην περιοχή

-να προβούμε σε άμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής. «Έχουμε υψηλού επιπέδου, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις. Οφείλουμε να τους παράσχουμε όλα τα μέσα ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα χάσει το χέρι» είπε η κ. Γεννηματά, χειροκροτούμενη από τους βουλευτές του κόμματός της.

-να επιδιώξουμε συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με τις όμορες χώρες και να επιμείνουμε ώστε η ‘Αγκυρα να αναγνωρίσει τη διαδικασία της Χάγης.

«Όλα αυτά αποκτούν δύναμη και παράγουν αποτέλεσμα στη βάση της ομοψυχίας» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Ναι» του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αναφερόμενη στη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η κ. Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων, φοβικό, και με προβληματικά σημεία. Επικράτησαν, είπε, κομματικές υστεροβουλίες, ωστόσο «είναι μια αρχή, και παρά τις ενστάσεις μας, δίνουμε θετική ψήφο».

Επέμεινε πάντως, στο να δοθεί δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους ομογενείς. Έστω και αυτή τη στιγμή «να κάνουμε την υπέρβαση και να συμφωνήσουμε» στην επιστολική ψήφο. Όπως εξήγησε η κ. Γεννηματά, «οι περιορισμοί που επιβάλλονται με το νομοσχέδιο στη συμμετοχή, προκαλούν μια απίστευτη ταλαιπωρία, γραφειοκρατία και αποκλείουν πολλούς. Στερούν δε τη δυνατότητα ψήφου στους οικονομικά αδύναμους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Οδηγούν σε ταξική ψήφο. Εμείς δε θα σταματήσουμε να επιμένουμε ότι όλες αυτές οι προβληματικές ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξουν» είπε η κ. Γεννηματά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP Φεβρουαρίου στη Euroleague
3 Μαρτίου, 2025
Grand Hotel – επόμενο επεισόδιο: Ο Νικόλας και η Αγγέλα κάτι κρύβουν για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γαζή
3 Μαρτίου, 2025
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε είναι οι σχολικές αργίες
3 Μαρτίου, 2025
Ο Ολυμπιακός πολύ κοντά στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Champions League
3 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα: Χαμόγελα στους «βιόλα» με Μόιζε Κεν ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ
3 Μαρτίου, 2025
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το θέμα είναι να βγει στο φως η αλήθεια, το ποιος θα δικαιωθεί, θα το δούμε»
3 Μαρτίου, 2025
Γερμανία: Βίντεο με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς – Δύο νεκροί και 14 σοβαρά τραυματίες στο τροχαίο
3 Μαρτίου, 2025
Τρίκαλα: Διάρρηξη σε γνωστό κοσμηματοπωλείο – Οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
3 Μαρτίου, 2025
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κατεχάκη
3 Μαρτίου, 2025
Στον δρόμο της επιστροφής οι χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ Αχαΐας
3 Μαρτίου, 2025