Φ. Καρούτσου στο newsique: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αισιοδοξία και ελπίδα

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε οι πολίτες να νιώσουν πάλι αισιοδοξία και ελπίδα ενώ το Συμβόλαιο Αλλαγής αποτελεί το «κλειδί» για μια συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει στη συνέντευξη της στο newsique.gr η υποψήφια στον Νόμο Ηρακλείου, Φαίδρα Καρούτσου.

Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό γι’ αυτό και εξαγγέλλει διαρκώς μέτρα και παροχές, δωροδοκώντας ακόμη και τους νέους με 150 ευρώ!

 

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά

Κυρία Καρούτσου ποιος είναι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές;

Ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι για να μπορέσει να νιώσει ξανά ασφαλής μέσα στο κράτος του. Να νιώθει ότι το κράτος είναι μαζί του, δίπλα του, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε στιγμή της ζωής του, και όχι απέναντί του. Ότι δεν χρειάζεται να είσαι το «παιδί κάποιου» κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να προοδεύσεις στη ζωή σου ή να προέρχεσαι από πλούσια οικογένεια για να έχεις πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, να υποστηρίξεις αυτόνομη διαβίωση ή τη δημιουργία οικογένειας.

 

Πιστεύετε ότι το πρόγραμμα του κόμματος σας ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας;

Θεωρώ ότι το πρόγραμμά μας, όχι απλώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και λύνει ζωτικής σημασίας προβλήματα αλλά πάει και ένα βήμα παραπέρα: Δημιουργεί τις συνθήκες να νιώσουμε πάλι αισιοδοξία και ελπίδα.

 

«Το πρόγραμμά μας δημιουργεί τις συνθήκες να νιώσουμε πάλι αισιοδοξία και ελπίδα»

 

θεωρείτε ότι το πρόγραμμα σας και ειδικότερα τα 11 σημεία του, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελούν μια καλή βάση συζήτησης για το ΠΑΣΟΚ;

Τα 11 σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λεγόμενο «Συμβόλαιο για τη Αλλαγή», ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και σταθερότητας, αποτελεί το κλειδί για μία συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι η προϋπόθεση για μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας είναι η πλήρης συμφωνία και υιοθέτηση των 11 σημείων, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

 

Πού εδράζεται η πεποίθηση σας ότι από τις κάλπες της απλής αναλογικής μπορεί να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα;

Αρχικά να πω ρητά και κατηγορηματικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα. Τώρα αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες: Αν και προεκλογικά ο κ. Ανδρουλάκης στην προσπάθειά του να οριοθετήσει τον πολιτικό του χώρο ανεβάζει τους τόνους και θέτει προϋποθέσεις τις οποίες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν μπορείς να θέσεις όντας τρίτο κόμμα, αν τελικά είναι τρίτο, θεωρούμε ότι μετεκλογικά, όταν βρεθεί μπροστά στην ιστορική του ευθύνη απέναντι στον τόπο και την κοινωνία, θα συζητήσει με βάση το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για πιθανή συνεργασία μαζί μας. Άλλωστε, ας απαντήσει στην κοινωνία αν διαφωνεί σε κάποιο από τα 11 σημεία και αν ναι, ποιο είναι αυτό.

 

Το «Συμβόλαιο για τη Αλλαγή» αποτελεί το κλειδί για μία συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

 

Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει συνεχώς και νέες παροχές. Τι δείχνουν κατά τη γνώμη σας αυτές οι κινήσεις;

Μία λέξη περιγράφει αυτό που νιώθει ο κ. Μητσοτάκης και εξηγεί τις νέες εξαγγελίες: Πανικός! Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά να έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα ενός κόμματος και στη συνέχεια να υπάρξει σειρά νέων εξαγγελιών και παροχολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης, αντί της πειθούς, προτιμά την εξαγορά. Για παράδειγμα, το ίδιο έκανε και με τον εμβολιασμό. Δωροδόκησε τους νέους αντί να προσπαθήσει να τους πείσει. Το ίδιο κάνει και τώρα. Ελλείψει επιχειρημάτων, τους προτάσσει 150 ευρώ για να εξαγοράσει την ψήφο τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πλήρη σύγχυση, πανικό και δρα σπασμωδικά και αψυχολόγητα, κάτι το οποίο είναι προφανές σε όλους μας.

 

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύετε αυτό που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδήδεν επιθυμεί να  συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή, στα εκλογικά κέντρα θα είμαστε παρόντες. Και φυσικά αν είναι πρώτο κόμμα, κάτι που απεύχομαι και δεν το πιστεύω, θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με οποιονδήποτε και με όποιο τίμημα. Το τι θα απαντήσει το τρίτο κόμμα, βέβαια, είναι μια άλλη υπόθεση!

 

Ο κ. Μητσοτάκης, αντί της πειθούς, προτιμά την εξαγορά

 

Εκτιμάτε ότι υπάρχει σχέδιο ΝΔ και κομμάτων Ακροδεξιάς για μετεκλογική συνεργασία;

Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο, αλλά δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να συμμαχήσει η ΝΔ με τα συγγενικά της ακροδεξιά κόμματα. Άλλωστε η ΝΔ διόρισε υπουργούς ακροδεξιούς σε πολύ σημαντικά υπουργεία.

 

Η Φαίδρα Καρούτσου είναι υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP Φεβρουαρίου στη Euroleague
3 Μαρτίου, 2025
Grand Hotel – επόμενο επεισόδιο: Ο Νικόλας και η Αγγέλα κάτι κρύβουν για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γαζή
3 Μαρτίου, 2025
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε είναι οι σχολικές αργίες
3 Μαρτίου, 2025
Ο Ολυμπιακός πολύ κοντά στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Champions League
3 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα: Χαμόγελα στους «βιόλα» με Μόιζε Κεν ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ
3 Μαρτίου, 2025
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το θέμα είναι να βγει στο φως η αλήθεια, το ποιος θα δικαιωθεί, θα το δούμε»
3 Μαρτίου, 2025
Γερμανία: Βίντεο με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς – Δύο νεκροί και 14 σοβαρά τραυματίες στο τροχαίο
3 Μαρτίου, 2025
Τρίκαλα: Διάρρηξη σε γνωστό κοσμηματοπωλείο – Οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
3 Μαρτίου, 2025
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κατεχάκη
3 Μαρτίου, 2025
Στον δρόμο της επιστροφής οι χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ Αχαΐας
3 Μαρτίου, 2025