Image by Gerd Altmann from Pixabay

Facebook – Κουφοντίνας: «Έκοψε» ειδησεογραφικά site και φωτορεπόρτερ

Το Facebook «κατέβασε» αναρτήσεις επαγγελματιών φωτορεπόρτερ και περιόρισε τους λογαριασμούς ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Το Facebook «κατέβασε» δυο αναρτήσεις των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ με θέμα την πορεία διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αιτημάτων και της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Eurokinissi Τατιάνα Μπόλαρη, ανέφερε:

«Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι.
Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα!
Οπότε… η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι)».

Ο δεύτερος επαγγελματίας φωτορεπόρτερ ο Λευτέρης Παρτσάλης γράφει: «Μετά τον συνάδελφο Marios Lolos το Facebook λογόκρινε και το δικό μου ποστ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα… ωραία ρε».

Το Facebook προχώρησε και σε περιορισμό των δυνατοτήτων του λογαριασμού του site The Press Project μη επιτρέποντάς του να κάνει live μεταδόσεις.