Φάμελλος κατά Μητσοτάκη: Δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη και καμία ανάληψη ευθύνης

Καταγγελτικός προς τον πρωθυπουργό ήταν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές.

«Δεν έχουμε ακούσει ακόμα ούτε λογοδοσία ούτε απόδοση ευθυνών στη σημερινή συζήτηση, ό,τι λογοπαίγνια και να κάνετε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως «κρυπτόμενο πρωθυπουργό που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες ακόμα και στον ”στρατηγό άνεμο”».

Είπε ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη και καμία ανάληψη ευθύνης, καμία παραίτηση. Επίσης δεν ακούσαμε τίποτα για το τραγικό περιστατικό με την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Έχετε επιλεκτική μνήμη;». Σχολίασε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με την πρωτολογία του «εκ των προτέρων να πει μικρόψυχους όποιον θα του έκανε κριτική για να αποφύγει την ευθύνη του». Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «καταθέσαμε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, όμως δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα για θεσμικές αλλαγές, καμία μεταρρυθμιστική πρόταση». «Δεν υπάρχει καμία έμπνευση, ούτε καν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι;», σχολίασε.

Ανέφερε ακόμη ότι το κλίμα ανασφάλειας δεν οφείλεται μόνο στα τραγικά ατυχήματα και τις πυρκαγιές «αλλά και σε μια άλλη πολιτική που ασκείτε για τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής που δημιουργούν και άλλα ζητήματα κοινωνικής συνοχής».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος για τον αρραβώνα της κόρης του
17 Φεβρουαρίου, 2025
Το Newsique συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ
17 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Κιρ Στάρμερ δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διασφάλιση της ειρήνης
17 Φεβρουαρίου, 2025
Μειώθηκαν κατά 1,2% οι θάνατοι στη χώρα για το 2024
17 Φεβρουαρίου, 2025
Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Απόστολος Γκλέτσος: «Είδα τον Μάστορα να γλείφει τους χωροφύλακες – Εμετός»
17 Φεβρουαρίου, 2025
Χωρίς ταξί η Αττική στις 19 Φεβρουαρίου
17 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε οπαδό του Ολυμπιακού που επέστρεφε από τη Μεγάλη Βρετανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Παίκτης της Μονακό και επίσημα ο Τάις
17 Φεβρουαρίου, 2025
Βόλος: Αθωώθηκαν οι γονείς του 3χρονου που πήγε στο νηπιαγωγείο με σημάδια στο πρόσωπο
17 Φεβρουαρίου, 2025