«Φαρ Ουέστ» στο κέντρο της Αθήνας – Κινδύνεψε η ζωή αστυνομικού

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» εκτυλίχθηκαν πριν από τέσσερις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν δύο άτομα που είχαν κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια «άνοιξαν» κατάστημα με κινητά τηλέφωνα!

Οι δράστες, αλβανικής καταγωγής, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, χωρίς αποτέλεσμα. Η καταδίωξη είχε διάρκεια πάνω από 20 λεπτά, με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται τελικά με χειροπέδες στο τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

«Ο ένας έριξε τον συνάδελφό μου από τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του» κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς, που συνέλαβαν τους δράστες.

Η δικογραφία της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα έγιναν πριν από τέσσερις ημέρες, όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Πέτρας και Ναυπλίου, εντόπισαν όχημα με τρία άτομα να κινείται ύποπτα και αποφάσισαν να το ελέγξουν. Στην προσπάθεια να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε η καταδίωξη.

Πέντε λεπτά αργότερα, άλλο όχημα της Άμεσης Δράσης βρήκε το ίδιο αυτοκίνητο σταθμευμένο και, μετά από έλεγχο, οι αστυνομικοί είδαν ορισμένους από τους κατηγορούμενους να κινούνται με τα πόδια, περνώντας πάνω από τις γραμμές του τρένου στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και Παγέου. Τότε ξεκίνησε ακόμη μία καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην οδό Πειραιώς.

Εκεί, ο ένας από τους δράστες επιτέθηκε σε αστυνομικό που βρισκόταν σε μοτοσικλέτα και τον έριξε στο έδαφος, έχοντας ως στόχο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να τον τραυματίσει. Αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε από τον δεύτερο δράστη ακόμη ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης.

Από την προανάκριση του τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης προέκυψε πως οι δύο άνδρες είχαν κλέψει αυτοκίνητο από την οδό Αγίου Μελετίου το ίδιο βράδυ και στη συνέχεια παραβίασαν κατάστημα με κινητά στην οδό Ευαλκίδου, σπάζοντας τον υαλοπίνακα με καπάκι ΕΥΔΑΠ. Από εκεί, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, αφαίρεσαν κινητά και tablet αξίας 3.000 ευρώ και διέφυγαν με το κλεμμένο όχημα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης απέρριπταν τα κλοπιμαία σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα αυτά να μην βρεθούν.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών για το συμβάν

«Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Tην 03:55 ώρα της 13/5/2021 κατόπιν αναζητήσεων από το κέντρο της Υπηρεσίας μας δύο νεαρών ατόμων, οι οποίοι είχαν παραβιάσει κατάστημα κινητών τηλεφώνων επί της οδού Ευαλκίδου αρ. 9 στην Αθήνα στη συμβολή των οδών Ελαοιδών και Ορφέως είδαμε δύο άτομα που προσομοίαζαν στις περιγραφές τα οποία καταδίωκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και πλησιάσαμε στο σημείο για τη συνδρομή μας προς τους συναδέλφους. Μόλις πλησιάσαμε στο σημείο το ένα άτομο αντιστάθηκε της σύλληψής προς εμάς με λακτίσματα, από τα οποία δεν τραυματίστηκα και καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε: Το έτερο άτομο άνδρας όπως ενημερώθηκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ» κατέθεσε για το συμβάν αστυνομικούς που είχε συμμετοχή στη σύλληψη.

«Είδαμε τρία άτομα να κινούνται πεζά προς την περιοχή στο Γκάζι και να προσπαθούν να διαφύγουν περνώντας από τις γραμμές του τρένου. Άμεσα κινηθήκαμε προς το μέρος τους, ξεκινώντας αναζητήσεις και στην συμβολή των οδών Ορφέως και Αχνιαδών εντοπίσαμε τα άτομα. Τα καταδίωξα πεζός και ο έτερος συνάδελφος με τη μηχανή. Στο ύψος της Πειραιώς και ενώ είχαμε καταφέρει να περικυκλώσουμε έναν εκ των τριών δραστών για να διαφύγει της συλλήψεώς του έτρεξε και έπεσε σκόπιμα προς τον συνάδελφο ρίχνοντας τον από την μοτοσυκλέτα με κίνδυνο της ζωής του συναδέλφου» κατέθεσε για το περιστατικό ακόμη ένας αστυνομικός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

-Ad-