Φαράγγι Σαμαριάς: Απεγκλωβίστηκαν και οι τελευταίοι τουρίστες από την περιοχή – Βγήκαν στο Ξυλόσκαλο

Απομακρύνθηκαν από το Φαράγγι Σαμαριάς και οι τελευταίοι τουρίστες μετά την χθεσινή (18.09.2024) τραγωδία με τον θάνατο μιας γυναίκας από πτώση βράχου.

Οι τελευταίοι δέκα τουρίστες έκαναν την διαδρομή στο Φαράγγι Σαμαριάς ανάποδα καθώς είχαν διανυκτερεύσει εκεί για λόγους ασφαλείας. Κάποιοι από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας και κρίθηκε προτιμότερο μείνουν εκεί. Το μεσημέρι της Πέμπτης, βγήκαν πίσω στο Ξυλόσκαλο όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

«Δέκα άτομα που παρέμεναν στον παλιό οικισμό Σαμαριάς βγήκαν από το Φαράγγι. Οι άνθρωποι φιλοξενήθηκαν από τους φύλακες του δρυμού και ήρθαν στο Ξυλόσκαλο για να φύγουν. Έμειναν εκεί για λόγους ασφαλείας, γιατί είχαν καθυστερήσει στο μονοπάτι και έμειναν εκεί, διότι διαφορετικά θα ήταν όλο το απόγευμα στο μονοπάτι και θα κινδύνευαν και οι εργαζόμενοι και εκείνοι.

Εμείς εν μέρει αποκρύψαμε αυτό που είχε συμβεί, για να περάσουν ένα βράδυ πιο ήρεμο. Δεν τους το είπαμε εκείνο το βράδυ», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Πενταράκης, εκπρόσωπος εργαζομένων στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

«Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για την κακοκαιρία από καμιά υπηρεσία. Είδαμε το φαινόμενο την τελευταία στιγμή και είχαν ήδη μπει 1071 άτομα στο φαράγγι. Προσπαθήσαμε να είναι ασφαλείς. Δυστυχώς όμως μια πέτρα που έπεσε από ψηλά έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Υπάρχει επίσης έλλειψη γιατρού στην Αγία Ρουμέλη. Υπήρχε ένας γιατρός τουρίστας εκεί, αλλά η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη και η γυναίκα πέθανε», πρόσθεσε ακόμα.

«Περάσαμε πολύ ωραία το βράδυ, αλλά ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη με την κυρία στο Φαράγγι. Ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε και μας βρήκαν οι άνθρωποι του δρυμού. Δεν φοβηθήκαμε, εμείς εργαζόμαστε στην Ελβετία στις Άλπεις», είπε η τουρίστρια από το Βέλγιο, Dominique Poire.

Να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη (18.09.2024) την ώρα που εκατοντάδες τουρίστες έκαναν πεζοπορία στο Φαράγγι Σαμαριάς ξέσπασε καταιγίδα με συνέπεια να αποκολληθεί ένας βράχος, ο οποίος χτύπησε στο μηρό για 35χρονη τουρίστρια που πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.