Φατάχ: «Ο Ιησούς ήταν μάρτυρας του Ισλάμ»

Πολλοί Παλαιστίνιοι ηγέτες υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς ήταν Άραβας.

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post» ανώτατος αξιωματούχος της Φατάχ υποστηρίζει πως ο Ιησούς δεν ήταν μόνο Παλαιστίνιος, αλλά και μάρτυρας του Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, ο Tawfiq Tirawi, που ανήκει στα ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στις 24 Δεκεμβρίου: «Έφτασαν τα ευλογημένα Χριστούγεννα. Αυτή την ημέρα γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Παλαιστίνιος μάρτυρας του Ισλάμ».

Σύμφωνα, μάλιστα, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (PMW), η αναφορά του Tawfiq Tirawi στον Ιησού δεν αποτελεί αποδοχή του χριστιανισμού ως κυρίαρχης και αληθινής θρησκείας. Αντίθετα, συνάδει με το πνεύμα των ιερών γραφών του Ισλάμ, που υποστηρίζουν πως ο Χριστός ήταν μουσουλμάνος.

Ο μουφτής Muhammad Hussein, κορυφαία θρησκευτική μορφή στην Παλαιστίνη, τόνισε: «Μιλάμε για μια ατελείωτη γραμμή διαδοχής προφητών: από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ. Πρόκειται για έναν ατέρμονο κύκλο που αφορά τον μονοθεϊσμό και την αποστολή του Ισλάμ».

«Ολοι οι προφήτες πρέσβευαν την ίδια θρησκεία [Ισλάμ]. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε αυτήν τη χώρα. Εζησε στην Παλαιστίνη. Είναι γνωστό πως γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Ηταν Παλαιστίνιος. Σεβόμαστε τον Ιησού, πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε στον Μωάμεθ».

Οι ισχυρισμοί πως ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος επαναλήφθηκαν πολλές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Στις 26 Δεκεμβρίου το μέλος της Φατάχ Muwaffaq Matar ανέφερε σε επίσημο έγγραφο της οργάνωσης: «Αν αξίζει κάποιος το βραβείο Νόμπελ, αυτός είναι ο Παλαιστίνιος Ιησούς Χριστός, γιος της Μαρίας», προσθέτοντας: «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς ήταν μάρτυρας…».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP Φεβρουαρίου στη Euroleague
3 Μαρτίου, 2025
Grand Hotel – επόμενο επεισόδιο: Ο Νικόλας και η Αγγέλα κάτι κρύβουν για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γαζή
3 Μαρτίου, 2025
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε είναι οι σχολικές αργίες
3 Μαρτίου, 2025
Ο Ολυμπιακός πολύ κοντά στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Champions League
3 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα: Χαμόγελα στους «βιόλα» με Μόιζε Κεν ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ
3 Μαρτίου, 2025
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το θέμα είναι να βγει στο φως η αλήθεια, το ποιος θα δικαιωθεί, θα το δούμε»
3 Μαρτίου, 2025
Γερμανία: Βίντεο με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς – Δύο νεκροί και 14 σοβαρά τραυματίες στο τροχαίο
3 Μαρτίου, 2025
Τρίκαλα: Διάρρηξη σε γνωστό κοσμηματοπωλείο – Οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
3 Μαρτίου, 2025
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κατεχάκη
3 Μαρτίου, 2025
Στον δρόμο της επιστροφής οι χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ Αχαΐας
3 Μαρτίου, 2025