Πτήσεις από Σουηδία: Οι δημοσιογράφοι ήταν… τουρίστες – «Κόντρα» Ευαγγελάτου-Θεοχάρη (vid)

Η αεροπορική εταιρεία TUI UK κανόνισε ειδική πτήση «μόνο για δημοσιογράφους» από Σουηδία για Ρόδο, σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Η επίσημη ενημέρωση έλεγε πως στην Ρόδο επρόκειτο να φτάσει μια “ειδική” πτήση της tour operator TUI από την Σουηδία, με δημοσιογράφους και πράκτορες της συγκεκριμένης εταιρείας ταξιδιών και τουρισμού, ωστόσο,  ήρθαν… τουρίστες! Το δήλωναν οι ίδιοι σε εκπομπή του MEGA…

Και όλα αυτά, τη στιγμή που γνωρίζουμε πως τουρίστες από την Σουηδία δεν επιτρέπεται να έρχονται στην χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου!

Η εξήγηση του Χάρη Θεοχάρη

Ο Υπουργός Τουρισμούς, Χάρης Θεοχάρης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην εκπομπή για το αλαλούμ που προκλήθηκε, χωρίς ωστόσο να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις με το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο να «κοντράρεται» με τον υπουργό.

«Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός»,  είπε αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης.

«Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται. Όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες. Ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό, ήμασταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία κι έτσι δόθηκε η άδεια», συνέχισε ο υπουργός.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, επέμεινε στο ερώτημα γιατί ήρθαν απευθείας από την Σουηδία τουρίστες -ασχέτως των δημοσιογράφων και των στελεχών της TUI- με τον υπουργό επίσης να επιμένει από την πλευρά του πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση και λέγοντας ουσιαστικά πως οι τουρίστες μπήκαν στο αεροπλάνο για να… γεμίσει η πτήση.

Δείτε το διάλογο:

Έξαλλοι οι Σουηδοί

Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε μετά την απόφαση της χώρας μας να μην επιτρέπει πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η Σουδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα ως τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση μας προκαλεί λύπη. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

-Ad-