Φιλική ήττα για την Ελλάδα με 2-1 από την Αυστρία

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας προβλημάτισε στο φιλικό με την Αυστρία, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-1 εκτός έδρας.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με πολύ ωραίο γκολ του Φορτούνη στο 63′, όμως “κατέρρευσε” μετά το 75′ και δέχθηκε δύο φθηνά γκολ από αδράνειες της άμυνας στο 77′ (από τον Γκρμπιτς) και στο 80′ (από τον Μπαουμγκάρντνερ).

Ο Τζον Φαν’τ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και καλείται να αλλάξει αρκετά πράγματα ενόψει των αναμετρήσεων με Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10) για το Nations League.

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ έκανε αρκετές δοκιμές, τοποθετώντας τον Λαμπρόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Έλληνα μπακ να δείχνει σημάδια κόπωσης στο δεύτερο μέρος και τους Αυστριακούς να ξεκινούν τις φάσεις για τα δύο γκολ που πέτυχαν από την πλευρά. Παράλληλα, η Ελλάδα ξεκίνησε χωρίς κλασικό σέντερ φορ, αφού ο Φορτούνης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Το εν λόγω “πείραμα” πέτυχε… κατά ήμισυ, με την Εθνική να σκοράρει μεν μετά από ωραία συνεργασία του Φούντα με τον Φορτούνη, αλλά από την άλλη να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα έκαναν οι Σωκράτης Διούδης και Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο πρώτος ικανοποίησε με την παρουσία του, όμως ο δεύτερος φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ των Αυστριακών. Ο μεγάλος άτυχος του ματς ήταν ο Μπάμπης Λυκογιάννης, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και αποχώρησε στο 64′ λόγω τραυματισμού.

Πηγή: Sportdog