Φιλική νίκη για την Εθνική

Η Εθνική νίκησε με 2-1 την Κύπρο σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης, όπου για ένα ημίχρονο ήταν η ομάδα που όλοι θέλουμε.

Δεν παρά μόνο μια φιλική νίκη κόντρα μάλιστα και σε μια ομάδα που δεν είναι στα καλύτερα της αυτή την εποχή, ωστόσο ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει πράγματα αλλά και πρόσωπα να κρατήσει από το παιχνίδι.

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει, με τους διεθνείς να έχουν πολύ καλή κυκλοφορίας της μπάλας, ταχύτητα και συνοχή στο παιχνίδι τους. Επίσης, πολύ σημαντική κι η θετική παρουσία των πρωτοεμφανιζόμενων Γιώργου Γιακουμάκη και Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν εξίσου καλή κι οι Κύπριοι θα μπορούσαν ακόμα και να είχαν ισοφαρίσει, αλλά το τελικό πρόσημο είναι σίγουρα θετικό, εν όψει των αγώνων με τη Μολδαβία και τη Σλοβενία για το Nations League.

Είναι τα δύο τελευταία ματς του ομίλου, όπου η Ελλάδα διεκδικεί την πρώτη θέση και την άνοδο στη League B της διοργάνωσης.

Η Εθνική μπήκε εξαιρετικά στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το πρώτο τέρμα του Τζόλη με το εθνόσημο στο στήθος.

Στο 17ο λεπτό έκανε το 2-0 με σκόρερ τον Γιακουμάκη, ο οποίος συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη». Την πρώτη του εμφάνιση στην Ανδρών έκανε κι ο Χατζηγιοβάνης.

Γενικότερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την προσθήκη των νέων προσώπων, πρόσθεσε ταχύτητα στο παιχνίδι της.

Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά η απόδοση τους δεν ήταν το ίδιο καλή, με αποτέλεσμα η Κύπρος να μειώσει σε 2-1 στο 58′ με τον Ηλία.

Οι Κύπριοι θα μπορούσαν ακόμα και να είχαν ισοφαρίσει αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε η Εθνική, με τον Κουρμπέλη να σημαδεύει το δοκάρι, με κεφαλιά, στο 67′.

ΓΚΟΛ: 8′ Τζόλης, 17′ Γιακουμάκης – 58′ Ηλία

Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (68′ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Πέλκας), Φορτούνης (46′ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Γιακουμάκης.
Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Χ.Σιέλης, Ν. Ιωάννου, Κατελάρης, Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία.

Κίτρινες: 24′ Ιωάννου, 72′ Μπουχαλάκης