Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: Καλώ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν συσπειρωμένοι

Τουλάχιστον προσωρινή ανακωχή φαίνεται ότι επιτεύχθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη με τον πρώην υπουργό και στέλεχος της Ομπρέλας Νίκο Φίλη.

Η συνάντησή τους έγινε στη Βουλή και αμέσως μετά ο Ν. Φίλης ο οποίος ως γνωστόν είχε κατηγορήσει με το καλημέρα της προεκλογικής εκλογής τον νέο αρχηγό του κόμματος ότι είναι “κάτι σαν Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο” έκανε δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι σταματούν οι “εχθροπραξίες” και ότι επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί ενότητα.

Είναι προφανές ότι όσα είπε ο πρώην υπουργός σήμερα στον Στ. Κασσελάκη δεν απηχούν μόνο τις προσωπικές του θέσεις αλλά και τις θέσεις συνολικά της “Ομπρέλας” η οποία το Σαββατοκύριακο είχε πανελλαδική διαδικτυακή συνδιάσκεψη για να καθορίσει την στάση της.

Στις δηλώσεις του στο περιστύλιο ο Ν. Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματός μας. Διότι, όταν κάνουμε στο χώρο της Αριστεράς αυτό δεν ισοφαρίζεται αυτό, δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους. Η πρόθεσή μας είναι να μείνουμε ενωμένοι αλλά θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις όχι τετ α τετ, αλλά στα όργανα του κόμματος”.

Γίνεται σαφές ότι η λέξη κλειδί στις αναφορές Φίλη είναι το “ενωμένοι” αλλά και η διευκρίνισή του ότι είναι και πρόθεση να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ “ενωμένοι” κάτι που εξήρτησε από τις συνολικές συμπεριφορές μέσα στο κόμμα. Προφανέστατα κατά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη έγινε μία “ειλικρινής συζήτηση” όπως ανέφερε και ο ίδιος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να συζητηθούν όλα στα όργανα. Άλλωστε η Ομπρέλα με επιστολή της έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το βράδυ θα ταξιδέψει για την Κύπρο όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Νωρίς το πρωί με βίντεό του στα social media απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον υποβάθμισε σχολιάζοντας (σε σχέση με τον Στ. Κασσελάκη) ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο κενό. Στο βίντεο αφού παραθέτει απόσπασμα δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη από το 2020 μετά το χτύπημα του Ιανού στην Καρδίτσα και από την χθεσινή του συνέντευξη σχολίασε: “Δείτε διαφορά μέσα σε 3 χρόνια. 2020: Θα έκανε “αυτό που τού αναλογεί”. 2023: Δεν τού αναλογεί τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει καμιά ευθυνη”. Για να συμπληρώσει: “Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που υπόσχονται και παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους σταματά εδώ” και προσθέτει ότι ο ίδιος “ως πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει. Και για ό,τι κάνει θα έχει όλη την ευθύνη. Ντρέτα”