Φλαμπουράρης: H ατομική ευθύνη θα γίνει αποδοτική αν η κυβέρνηση δείξει ότι δεν έχει πρόθεση να εξαπατήσει

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσιόδρας έκανε μια προσπάθεια με την καρδιά και την ψυχή και τη λογική, αυτό που δεν μας είπε όμως, για να είναι η καρδιά και η λογική αποδοτικές, ότι θα πρέπει αυτά που λέμε στον κόσμο να είναι πειστικά».

Και πρόσθεσε: «Για να είναι πειστικά θα πρέπει να υπάρχουν κρατικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις που θα αποδεικνύουν ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για συνωστισμό και για επτά μήνες να μην έχει γίνει τίποτα για να μην υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην έχει γίνει τίποτα ώστε να μην συνωστίζονται 27 παιδιά μέσα στις τάξεις».

Αναφερόμενος στην «ατομική ευθύνη» που επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης σχολίασε πως «η ατομική ευθύνη για να είναι αποδοτική, για να πειστεί αυτός που αμφισβητεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα πρέπει να βλέπει μια άλλη συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης, του κράτους και της διοίκησης, ότι δεν έχει πρόθεση να τον εξαπατήσει, αλλά απευθύνεται σε αυτόν για να τον πείσει να συμμετάσχει στη συνολική προσπάθεια».

Σε ερώτηση σχετικά με την καλύτερη εικόνα που έχει η πανδημία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου πάρθηκε το πιο βαρύ μέτρο, το καθολικό λοκντάουν, ήταν λογικό να αποδώσει, αφού κλειστήκαμε όλοι στα σπίτι μας. Μετά όμως, έγιναν ενέργειες και κινήσεις που οδήγησαν κάποιους να πουν ότι ίσως δεν χρειαζόταν το λοκντάουν. Τότε λοιπόν ειπώθηκε ότι οι μάσκες μπορεί να μας κάνουν κακό και θα πρέπει να την φοράει μόνο ο φορέας του ιού. Όταν εμείς λέγαμε ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζονται ή ότι γίνονται στοχευμένα και αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος και όταν έθεσα το θέμα σε συνεδρίαση Επιτροπής στη Βουλή ένας πανεπιστημιακός μου απάντησε πως δεν είχαμε τότε ούτε αντιδραστήρια ούτε μάσκες. Έτσι όμως δεν πείθεται ο κόσμος».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αποδείχτηκε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σωστή. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το περίφημο επιτελικό κράτος, αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι όταν το κράτος δίνει χρήματα, το 55% μέσα σε ένα μήνα, επιστρέφει στο κράτος και στην πορεία επιστρέφει σχεδόν το 80% της παροχής».

«Δεν ήταν αλήθεια ότι θα τα δίναμε όλα τα χρήματα με τη μία και μετά δεν θα είχαμε χρήματα στα ταμεία, ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης, άλλωστε ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε βγει στις αγορές με ελκυστικά επιτόκια και τώρα ο Υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι έχει δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο 1%-2% 16 δις, άρα δεν μας έλειπαν χρήματα».

Ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την έκβαση της μάχης με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, δηλώνοντας ότι «Θα γίνω αισιόδοξος αν συνέλθει η κυβέρνηση και ακολουθήσει μια άλλη πολιτική που να ευνοεί τη δίκαιη ανάπτυξη, γιατί μέχρι τώρα ακούμε μόνο λόγια για την ανάπτυξη χωρίς έργα. Έτσι θα έχουμε θέσεις εργασίας, περισσότερα έσοδα και θα αντιμετωπιστεί πολύ πιο αποτελεσματικά η πανδημία, όταν όμως παίρνεις αποσπασματικά μέτρα όταν π.χ. λες στον κόσμο «φύγε 12 η ώρα» και κλείνει η εστίαση γιατί δεν υπάρχει δουλειά ή όταν θεσμοθετείς να δουλεύει κάποιος τις μισές ώρες με το μισό μισθό, είναι αλληλένδετα αυτά».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του κ. Σταϊκούρα, που εισηγήθηκε τον πτωχευτικό νόμο, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε πως «πέτυχε πάρα πολύ η πρωτοβουλία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσα στη Βουλή. Πέτυχε, γιατί κατάλαβε ο κόσμος ότι αυτό, όχι δεύτερη ευκαιρία δεν είναι -που το παρουσιάζουν σαν δεύτερη ευκαιρία- αλλά είναι μια επιλογή την οποία κάνει η κυβέρνηση χωρίς να πιέζεται από τους θεσμούς και από την Ευρώπη ή από τους δανειστές. Το κάνει η κυβέρνηση για να απαλλοτριώσει την περιουσία σχεδόν όλων των Ελλήνων, οι οποίοι χρωστάνε και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους γιατί επί δέκα χρόνια ζούμε μια οικονομική κρίση που μας έχει εξοντώσει. Αποδείχθηκε μέσα από αυτή τη συζήτηση ότι τα ψέματα τα οποία ειπώθηκαν εκεί μέσα δεν μπορούσε να τα φανταστεί κανείς…»

Ο κ. Φλαμπουράρης διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι « Έχουμε ζητήσει να μας πουν μια α’ κατοικία η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό. Το ζητάμε δύο χρόνια τώρα. Και δεν την φέρνει κανείς, γιατί δεν γινόταν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διεργασίες για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μετατοπιστεί και να γίνει ένα κεντροαριστερό κόμμα. Αυτό που επιδιώκει και αυτό που είπαμε από την πρώτη ημέρα, το βράδυ των εκλογών, ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους και η οργανωτική του δομή να αντιστοιχεί σε κόμμα του 2%. Άρα, ο στόχος που βάλαμε είναι να μπορέσουν να αντιστοιχηθούν σε έναν βαθμό τα μέλη του κόμματος με τους ψηφοφόρους μας. Γι΄ αυτό ξεκινήσαμε μία προσπάθεια απευθυνόμενοι σε όλους τους ψηφοφόρους του 32 ή και του 36, εν δυνάμει του 40%, με τη διακήρυξη που βγάλαμε, που όπως είναι γνωστό είναι μια διακήρυξη αριστερού κόμματος και καλούμε να έρθει ο κόσμος να γραφτεί, να συμμετάσχει, να γίνει μέλος, με διάφορες μορφές, ούτως ώστε να υπάρχει αυτό που λέμε, η αντιστοίχιση σε έναν βαθμό με τους ψηφοφόρους του κόμματος. Έτσι ώστε να υπάρχει η παρουσία των δικών μας ανθρώπων στους αρμούς της κοινωνίας που είναι σε κάθε περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς και διασκέδασης, στη νεολαία».

Καταλήγοντας ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι «στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε, που η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν μας δίνει το βήμα για να ενημερώνουμε τον κόσμο, εμείς θα μπορέσουμε, μέσα από αυτή την πανστρατιά που λέμε, να προχωρήσουμε και στην ενημέρωση του κόσμου ούτως ώστε να συμμετέχει στους αγώνες για να μπορέσουμε να αποκαλύπτουμε και να συσπειρώνουμε τον κόσμο, για να σταματήσει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική η οποία θα κάνει τους φτωχούς Έλληνες φτωχότερους».

-Ad-