«Πρόκειται για τραγικό λάθος της κυβέρνησης που όμως συνάδει με τον πυρήνα της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της δεξιάς που έχει και κάποια ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη».
Αυτό ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, με αφορμή τη νέα απαγόρευση συναθροίσεων την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Η κυβέρνηση δεν διδάχτηκε τίποτα από ότι έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου διότι θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιβάλλει περιορισμό των αντιδράσεων στις πολιτικές που εφαρμόζει», συμπλήρωσε.
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε «η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, είτε στο κοινωνικό κράτος», ενώ σχολίασε το θέμα των προηγούμενων για την καταγραφή των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε επιστημονική αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων, με γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα. Υπήρξε ανευθυνότητα και προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, όπου δεν καταγράφηκε πραγματική εικόνα των κρουσμάτων».
Για τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνία, ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πώς «ότι και να λέει η κυβέρνηση ο κόσμος σιγά σιγά συνειδητοποιεί την πραγματικότητα που είναι ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Σε συνθήκες πανδημίας επικρατεί ως ένα βαθμό αμηχανία και ανασφάλεια στην κοινωνία. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε αναπτύξει μια ενεργητική και δυναμική κοινοβουλευτική παρέμβαση, με προγραμματικό και ουσιαστικό λόγο, με προτάσεις σε όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα. Την ίδια στιγμή επιδιώκουμε να έρθουμε κοντά με φορείς και συλλογικότητες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας».
«Το Μάρτιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι 250 χιλιάδες ευρώ και δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν τη δόση του δανείου με κρατική ενίσχυση, που θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η επιδότηση της δόσης μεγάλωνε και μπορούσε να φτάσει το 90%, όσο πιο αδύναμο ήταν το νοικοκυριό. Στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν όσοι χρωστούσαν έως 130 χιλιάδες ευρώ και αυτοί ήταν περίπου 300 χιλιάδες με βάση τα στοιχεία που έλαβα από την Ένωση Τραπεζών. Η πλατφόρμα ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου και αμέσως μετά έγιναν εκλογές. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της κύριας κατοικίας και μάλιστα στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν για πρώτη φορά, μετά από μεγάλη επιμονή, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στην πρώτη κατοικία», σχολίασε ο συντονιστής των τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προστασία της α’ κατοικίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει, την πρόσφατη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ. «Τα Μέσα Επικοινωνίας δεν παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες. Δεν προβάλλουν όσο οφείλουν κατά το Σύνταγμα το λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό ζητήσαμε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος της πληροφόρησης που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και αυτό θίγει έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ανέφερε.