«Florona»: Τι είναι ο συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού που εντοπίστηκε σε έγκυο

Όπως δημοσιεύουν ΜΜΕ στο Ισραήλ, η χώρα καταγράφει ήδη το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, ονομασία που προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορονοϊός).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊου και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, κρούσμα της florona καταγράφηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Τι είναι η νόσος «florona»

Πρόκειται για διπλή νόσο, συλλοίμωξη, που συνδυάζει το στέλεχος τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα αυτής της νόσου που αναφέρεται από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Ο ιός της γρίπης, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα, όπως πνευμονία, μυοκαρδίτιδα και μερικές φορές ακόμη και θάνατο.

Στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ προειδοποιούν για την εξάπλωση αυτής της λοίμωξης, ειδικά αφού τα νοσοκομεία ανέφεραν πως περιέθαλψαν 1.849 ασθενείς με επιπλοκές της νόσου την περασμένη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα συμπτώματα της “florona”, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει σειρά σοβαρών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και άλλων αναπνευστικών επιπλοκών και της μυοκαρδίτιδας, η οποία ενέχει κίνδυνο θανάτου ελλείψει ιατρικής φροντίδας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025