«Florona»: Τι είναι ο συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού που εντοπίστηκε σε έγκυο

Όπως δημοσιεύουν ΜΜΕ στο Ισραήλ, η χώρα καταγράφει ήδη το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, ονομασία που προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορονοϊός).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊου και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, κρούσμα της florona καταγράφηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Τι είναι η νόσος «florona»

Πρόκειται για διπλή νόσο, συλλοίμωξη, που συνδυάζει το στέλεχος τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα αυτής της νόσου που αναφέρεται από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Ο ιός της γρίπης, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα, όπως πνευμονία, μυοκαρδίτιδα και μερικές φορές ακόμη και θάνατο.

Στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ προειδοποιούν για την εξάπλωση αυτής της λοίμωξης, ειδικά αφού τα νοσοκομεία ανέφεραν πως περιέθαλψαν 1.849 ασθενείς με επιπλοκές της νόσου την περασμένη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα συμπτώματα της “florona”, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει σειρά σοβαρών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και άλλων αναπνευστικών επιπλοκών και της μυοκαρδίτιδας, η οποία ενέχει κίνδυνο θανάτου ελλείψει ιατρικής φροντίδας.