Φώφη Γεννηματά: Τα νεότερα για την υγεία της και την «κούρσα» διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ

Παραμένει νοσηλευόμενη στον «Ευαγγελισμό» για δεύτερο εικοσιτετράωρο η Φώφη Γεννηματά μετά την επιδείνωση της υγείας που παρουσίασε.

Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά δεν θα υποβληθεί σε χειρουρική επέμβαση και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Η εξέλιξη αυτή την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Η είδηση υποτροπής της υγείας της αιφνιδίασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με την ίδια να δέχεται ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στη νέα μάχη που καλείται να δώσει με τον καρκίνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, την επισκέφτηκε το βράδυ της Τετάρτης τη Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο. Κατά τη συνάντηση και συνομιλία που είχε ο κ. Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη συμπαράστασή του και της ευχήθηκε κουράγιο και καλή ανάρρωση.

Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στη Φώφη Γεννηματά. Το πρωί της Τετάρτης, μετέβη στον «Ευαγγελισμό» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Με την κ. Γεννηματά επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να λέει χαρακτηριστικά: «Είναι μαχήτρια και θα το ξεπεράσει».

Η «κούρσα» διαδοχής

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο του ΚΙΝΑΛ, οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας.

Όπως όλα δείχνουν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης. θα αναμετρηθούν την 5η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πρώτος ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης. Την αναβολή των προεκλογικών δραστηριοτήτων του ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής 5.000 υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου.

Παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, μολονότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αν παρ’ όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Ως προς την κοινοβουλευτική παρουσία του ΚΙΝΑΛ, πληροφορίες θέλουν να προτείνεται στον Γιώργο Παπανδρέου η θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

-Ad-