Φώφη Γεννηματά: «Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους» – Αναμένεται ανακοίνωση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Θλίψη επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής για τη μάχη που καλείται να δώσει η Φώφη Γεννηματά, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της.

Η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να μην λάβει μέρος στην εσωκομματική αναμέτρηση αλλάζει τα δεδομένα στη κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς όμως κανένας να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσει για το αν όλα θα διεξαχθούν βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, υποχρεώνεται να μην συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανακοίνωσε.

Τα νεότερα για την υγεία της

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, η Φώφη Γεννηματά «εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Oι υποψήφιοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια» έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στοιχειώδης δεοντολογία και η συντροφική αγάπη προς τη Φώφη μου επιβάλλουν να ανακοινώσω την αναβολή των προγραμματισμένων ομιλιών μου στο Περιστέρι και τον Πειραιά» έγραψε από πλευράς του ο Χάρης Καστανίδης.

«Ανακοίνωση για τη συνέχεια»

«Η ψυχή μας και η καρδιάς μας είναι αλλού τούτη την ώρα. Γι αυτό θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για το τί θα ακολουθήσει. Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους. Προτεραιότητα είναι να τονώσουμε τη Φώφη» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα“. Δήλωσε ακόμα ότι όλοι βρίσκονται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά σε αυτόν τον αγώνα. «Ο απλός κόσμος εύχεται να κερδίσει αυτή τη μάχη και πιστεύω ότι θα την κερδίσει γιατί είναι μαχήτρια» είπε χαρακτηριστικά.