Φοιτητής που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: «Μας κλωτσούσαν και μας έριχναν χημικά – Δεν με άφησαν να μιλήσω με την οικογένειά μου»

Φοιτητής που συνελήφθη στην : Ο Γιάννης, μέλος του φοιτητικού κινήματος ΕΑΑΚ, ήταν ο φοιτητής που συνελήφθη έξω από το σπίτι του μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και μίλησε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» για το χρονικό της προσαγωγής του, καταγγέλοντας ότι τα ΜΑΤ «πήραν εντολή να ασκήσουν βία».

Φοιτητής που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: «Εγώ δεν βρισκόμουν στην ΑΣΟΕΕ, ήμουν στην γωνία της Πατησίων όπου βρισκόταν η αστυνομία και τους είδα να παίρνουν εντολή να πάνε ευθεία στην ΑΣΟΕΕ και να χρησιμοποιήσουν βία απέναντι στους φοιτητές», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ με μια μικρή ομάδα, 6-7 ατόμων πήγαμε εκεί και ζητούσαμε από την αστυνομία να αποχωρήσει. Ανήκω στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, μιλάω εκ μέρους κάποιων ανθρώπων, ύστερα από αποφάσεις που έχουν παρθεί μέσα από γενικές συνελεύσεις κλπ.

Ενώ, λοιπόν, ήμασταν έξω από την ΑΣΟΕΕ, ήρθε δεύτερη διμοιρία η οποία άρχισε να ασκεί βία, χωρίς να έχει προκληθεί από κανέναν. Δεν κρατάγαμε τίποτα. Υπάρχει άπειρο υλικό. Δεν προκάλεσε κανείς. Λέγαμε μόνο να φύγουν τα ΜΑΤ. Μας βάραγαν, μας κλώτσαγαν, μας έριχναν μπουνιές και έκαναν χρήση χημικών και αποκλειστήκαμε στη γωνία της Πατησίων. Για εμένα η μέρα τελείωσε εκεί, στην Πατησίων και απαοχωρήσαμε».

«Με οποιαδήποτε κυβέρνηση πάντα βλέπαμε τα ΜΑΤ να είναι τρομακτικά βίαια. Στην προσαγωγή μου δεν με άφηναν να μιλήσω με δικηγόρο, να ενημερώσω την οικογένειά μου και μπήκαν στο σπίτι μου με τα κλειδιά μου, ενώ ήταν μέσα η γιαγιά μου και τρομοκρατήθηκε η γυναίκα. Αυτό είναι σκληρή παραβίαση», πρόσθεσε.