Φολέγανδρος: Με κακώσεις οι 3 τραυματίες που μεταφέρονται στο Θριάσιο

Στο Θριάσιο νοσοκομείο με αεροσκάφος αεροδιακομιδών C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρονται οι τρεις από τους πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στο λιμάνι της Φολεγάνδρου τα ξημερώματα της Κυριακής (30.6.24).

Οι πέντε τραυματίες –τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»– μεταφέρθηκαν από τη Φολέγανδρο, όπου τους είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, με ελικόπτερο Super Puma στη Σαντορίνη.

Ο ένας από τους τραυματίες έχει υποστεί κάκωση ισχίου, ο δεύτερος στη σπονδυλική στήλη και ο τρίτος στον θώρακα.

Οι άλλοι δύο που είχαν πιο ελαφρά τραύματα θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Θήρας, όπου και θα αξιολογηθεί η κατάστασή τους.

«Περιμένουμε νηογνώμονα για το πλοίο»

«Επειδή τελώ και χρέη οδηγού ασθενοφόρου, έχουμε μεταφέρει ήδη τους πρώτους τρεις, που τους πήρε τους Super Puma να τους πάει Σαντορίνη και θα επιστρέψει σε μισή ώρα για να πάρει τους υπόλοιπους δύο προκειμένου να γίνει η αεροδιακομιδή. Έχουμε από τις 3 η ώρα τη νύχτα που έγινε το περιστατικό να συντονίσουμε την κατάσταση και να μπορέσουμε να μπουν στο νοσοκομείο», δηλώνει στο newsit.gr ο δήμαρχος Φολεγάνδρου, Κυριάκος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια οι τραυματίες θα μεταφερθούν με αεροπλάνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη, ένας στο κεφάλι που του έγιναν ράμματα και ο τρίτος στην ωμοπλάτη και οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στον μηρό, ενώ και μία γυναίκα είχε αιμάτωμα στο κεφάλι.

«Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, περιμένουμε νηογνώμονα για να το ελέγξει για να μπορέσει να φύγει το πλοίο. Εμείς σαν δήμος βοηθήσαμε στην μεταφορά των τραυματιών στο αγροτικό ιατρείο και να συντονίσουμε την όλη κατάσταση, να βρούμε δωμάτια στους υπόλοιπους για να κοιμηθούν το βράδυ και τώρα ακόμα προσπαθούμε να μεταφέρουμε τους τελευταίους στο ελικοδρόμιο για να τους πάρει στην επόμενη πτήση το Super Puma», υπογραμμίζει.

«Τώρα είμαι εγώ ο οδηγός του ασθενοφόρου αλλά επιτέλους από μεθαύριο καταφέραμε και μας ενέκριναν έναν οδηγό ασθενοφόρου για 12 μήνες. Πριν δύο μέρες πήρα την έγκριση από την 2η ΔΥΠΕ. Τώρα μας έχει βοηθήσει το υπουργείο Υγείας καθώς μας ενέκριναν και μετεγκατάσταση του αγροτικού ιατρείου σε μεγαλύτερο κτίριο και τώρα αναμένουμε την βοήθεια τους να μας εγκρίνουν και νοσηλευτή και γιατρό ειδικότητας που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.