Φονική συμπλοκή στον Πειραιά: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. – Μία σύλληψη και μία προσαγωγή

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την φονική συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14/06), έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ, στον Πειραιά.

Ήταν λίγο μετά τις 17:00, όταν 2 Κούρδοι μπούκαραν στο σούπερ μάρκετ και στάθηκαν στο μανάβικο που βρίσκεται στην είσοδο. Ένας ομοεθνής τους, τους ακολούθησε, μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο ένας από τους δύο Κούρδους, τράβηξε και εκείνος όπλο, ωστόσο δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει και σωριάστηκε νεκρός, ενώ ο άλλος που ήταν μαζί του, τραυματίστηκε σοβαρά. Στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος τρόμος για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους εμπλεκόμενους του αιματηρού επεισοδίου έξω από το σούπερ μάρκετ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφθασαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να συλλάβουν ένα άτομο κουρδικής καταγωγής που είχε και το όπλο επάνω του, ενώ έπειτα από αναζήτηση κατάφεραν να προσάγουν ακόμα ένα άτομο που φέρεται να ήταν στην συμπλοκή. Μάλιστα, ο τελευταίος προσαχθέντας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τον νεκρό, αλλά και τον τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Επιπλέον, δίπλα στον νεκρό βρέθηκε ένα πιστόλι, αλλά και ο τραυματίας οπλοφορούσε.

Το περιστατικό έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και από την Ασφάλεια διερευνώνται τα κίνητρα αλλά και αν έχουν απασχολήσει θύματα και δράστης ξανά τις Αρχές. Στο Πασαλιμάνι έχουν γίνει παλιότερα ανάλογα περιστατικά μεταξύ Κούρδων που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και αυτό είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.