Φονικό στα Ανώγεια: Νέα ανατροπή σκηνικού – Τα νέα στοιχεία

«Έχουμε δύο όπλα στον τόπο του συμβάντος, με κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρήματος, έχουν χρησιμοποιηθεί από δύο ανθρώπους τα δύο όπλα κι έχουν προκαλέσει δύο ανθρωποκτονίες», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

Τα ευρήματα αναφέρουν «δύο όπλα» και σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα κρατούσε διαφορετικό χέρι. Ερωτηθείς, ωστόσο, ότι την έκθεση της βαλλιστικής δεν έχει βγει ακόμη, τόνισε: «Όποιος έχει υπόψη του την αστυνομική προανάκριση και τα ευρήματα της Αστυνομίας(…)».

Ερωτηθείς τι είπε στην απολογία του ο δράστης, ο κ. Βέρρας είπε: «Αυτό που θα έλεγε καθένας που βγαίνοντας από το σπίτι του μετά από τις κραυγές της μάνας το, βρίσκεται μπροστά στον σκοτωμένο πατέρα του και από πάνω ο δράστης με το όπλο στο χέρι. Είπε ‘Εθόλωσε το μυαλό μου και πυροβόλησα κι εγώ’».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Μανώλης Καλομοίρης αντάλλαξαν κουβέντες και ήρθαν στα χέρια. Η αντιπαράθεση διακόπηκε με την αποχώρηση του Ξυλούρη, ο οποίος, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, επέστρεψε με ένα όπλο στα χέρια.

Τότε παρενέβη στην αντιπαράθεση ο 63χρονος λυράρης Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος στην προσπάθειά του να προστατέψει τον γιο του, τραυματίστηκε θανάσιμα. Ακολούθως, ο Μανώλης Καλομοίρης, με άλλο όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του ή προμηθεύτηκε εκείνη τη στιγμή, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Επιπλέον, απο την ένοπλη αντιπαράθεση, τραυματίστηκε στο πόδι ακόμα ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο σημείο τυχαία και προσπάθησε να εμποδίσει τη σύγκρουση των δυο ανδρών.

Τι κατέθεσαν οι συγγενείς των δυο νεκρών
Από την εξέταση μαρτύρων του συγγενικού περιβάλλοντος των δυο θανόντων, προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του Λευτέρη Καλομοίρη, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε από αντιπαράθεση των δυο νεαρότερων εμπλεκομένων και πως ο λυράρης, ενεπλάκη στην πορεία με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του από τον κτηνοτρόφο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως προήλθε ο θάνατος του τελευταίου.

Από το συγγενικό περιβάλλον του κτηνοτρόφου, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση που είχε ο Ξυλούρης με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δύο παραπάνω ανδρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη.