Φονικό στη Βάρη: Βίντεο ντοκουμέντο με την αντίδραση της κόρης του θύματος – Ποιοι είναι οι δύο άνδρες (vid-pics)

Η μαφιόζικη επίθεση με θύματα δύο άνδρες με καταγωγή από τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο έγινε το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μπήκαν μέσα στην ταβέρνα, πλησίασαν στο τραπέζι κι ακόμη και μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο άνδρες.

Σε βίντεο που μετέδωσε το OPEN, φαίνεται η αντίδραση της μικρής κόρης ενός εκ των δύο θυμάτων:

Καταζητούμενοι της Interpol τα θύματα

Εντάλματα σύλληψης από την Interpol είχαν σε βάρος τους οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν χθες στη Βάρη.

Tα εντάλματα ήταν ενεργά και αφορούσαν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία, όπως φαίνεται, ήταν διεθνώς καταζητούμενα για σοβαρά αδικήματα και γι’ αυτό το λόγο είχε ενημερωθεί και η Interpol.

Την ίδια ώρα, σερβικά Μέσα αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στα «Βλάχικα» της Βάρης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί έχουν βρει στον τόπο του διπλού εγκλήματος πάνω από 20 κάλυκες των εννέα χιλιοστών.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, σε έκνομες ενέργειες.

Μετά το δολοφονικό χτύπημα μία γυναίκα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με ελαφρύ τραύμα στο μηρό, από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το χρονικό

Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα συνέβη γύρω στις 18:30 το απόγευμα με τα θύματα να τρώνε στην ταβέρνα μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Οι τέσσερις ένοπλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στην ταβέρνα και πυροβόλησαν τα θύματα.

Ολα εκτυλίχθηκαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν με ένα ΙΧ – κατά πληροφορίες τύπου SUV.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρας ο Σλοβένος κατέληξε στην καρέκλα, ενώ ο δεύτερος άντρας από το Μαυροβούνιο, αν και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κατέληξε στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο, νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, και η γυναίκα που τραυματίστηκε στο μηρό.

Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους

Φωτογραφίες των δύο θυμάτων της μαφιόζικης επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη έδωσαν στη δημοσιότητα σερβικά ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας και λεπτομέρειες για τον βίο και την πολιτεία τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδας Kurir, οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν από τέσσερις κουκουλοφόρους ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης του Μαυροβουνίου, «Σκάλιαρι».

Νεκροί φέρεται να είναι ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς, 43 ετών και οι δύο. Για τον πρώτο, σύμφωνα με τη σερβική δημόσια τηλεόραση, RTS, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας που είχαν εκδώσει οι Αρχές του Μαυροβουνίου το 2016.

Ο ένας επίσης από αυτούς είχε πάρα πολλά ακίνητα στην πόλη Κότορ, θεωρούταν ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της περιοχής, όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Βουλιαγμένη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα θύματα κινούνταν μόνο με διερχόμενα ταξί, ενώ οι σύζυγοι και τα παιδιά τους είχαν μεταβεί στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εικάζεται ότι το δείπνο στην ταβέρνα στη Βάρη ήταν το αποχαιρετιστήριο, καθώς θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους.

Τα δύο θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες, ήταν άγνωστοι στις αρχές και αυτό που ερευνάται τώρα είναι αν ετοίμαζαν κάτι στη χώρα μας ή κρυβόντουσαν από κάποιους.

Τα σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως εντολέα του συμβολαίου θανάτου την αντίπαλη μαφιόζικη ομάδα «Καβάτσκι», με την οποία μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια ένας πόλεμος που μετρά έως τώρα πάνω από 40 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ομάδες ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014, με αφορμή την… εξαφάνιση 200 κιλών ηρωίνης επήλθε η ρήξη και ξεκίνησε ο εμφύλιος στους κόλπους της μαφίας του Μαυροβουνίου.

Πληροφορίες: Εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» – STAR

-Ad-