Φονικό στην Κρήτη: «Συγγνώμη αν καταλάβαινα τι έκανα θα είχα αυτοκτονήσει»

Ο 51χρονος άνδρας που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη και τραυμάτισε στον ώμο την 65χρονη γυναίκα του, δηλώνει πως έχει μετανιώσει και δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το φονικό στις Μοίρες. Τον βρήκαν να κοιμάται, με το όπλο κάτω από το κρεβάτι. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ήταν τόσο μεθυσμένος, που δεν είχε καταλάβει τι είχε κάνει και συνειδητοποίησε την πράξη του την ώρα της σύλληψής του.

Ο 51χρονος οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, όπως υποστήριξε μιλώντας στο neakriti.gr ο ένας από τους δικηγόρους του Γιώργος Κοκοσάλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς, έκλαιγε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς: «Αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα».

Κατά τον δικηγόρο του, ο πελάτης του είναι «άρρωστος», αφού έχει χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού. Πρόκειται, είπε, για «άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος μέχρι τα 51 του χρόνια δεν είχε διαπράξει ούτε μια παράβαση. Είχε παντελή έλλειψη συνείδησης κατά τη στιγμή τελέσεως της αποδιδόμενης πράξεως. Δεν ήταν ικανός να αντιληφθεί και να διακρίνει το άδικο της πράξης του και να συμμορφωθεί λόγω ακριβώς της αρρώστιας του και της επήρειας του αλκοόλ».