AP Photo/Luca Bruno

Formula 1: Νίκη για τον Φερστάπεν στο Μονακό

Ο Μαξ Φερστάπεν οδήγησε εκπληκτικά στο γκραν πρι του Μονακό και πήρε μια ακόμα νίκη με τη Red Bull, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τη βροχή να δημιουργεί χάος μερικούς γύρους πριν από το τέλος – Δεύτερος ο ασταμάτητος Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin, στο βάθρο ο Εστεμπάν Οκόν με Alpine!

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι σε καταπληκτική κατάσταση και δείχνει ήδη πως είναι το φαβορί για τον τρίτο στη σειρά τίτλο του!

Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, ο οποίος εκκίνησε από την pole position, δεν σταμάτησε ούτε από τη βροχή, που έπεσε μετά τον 50ό γύρο του αγώνα και είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο εξαιρετικός Γάλλος Εστεμπάν Οκόν με Alpine.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Φερστάπεν στο Πριγκιπάτο, ενώ έφτασε τις 39 νίκες με τη Red Bull, ξεπερνώντας τον απολογισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ με την ομάδα.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τις Ferrari, καθώς η βροχή, σε συνδυασμό με τη διαχείριση των ελαστικών και την αργή είσοδο στα pits για αλλαγή σε ενδιάμεσα τις έριξε χαμηλά στην κατάταξη.

Κερδισμένες ήταν οι δύο Mercedes, με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση, αντίστοιχα.