Φοροελαφρύνσεις… last year από την Κυβέρνηση!

Πίσω πάνε οι φοροελαφρύνσεις που σχεδίαζε η ελληνική Κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν ενστάσεις από τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και των τεκμηρίων, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και η μείωση του ΦΠΑ μετατίθενται για το… άγνωστο μέλλον, καθώς από την Κομισιόν αναφέρουν πως οι προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ «παγώνουν», αφενός διότι δεν έχει πείσει πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ύψους 2,5 δισ. ευρώ που δημιουργείται για τον προϋπολογισμό του 2020, αφετέρου διότι οι όποιες διαπραγματεύσεις δεν έχουν κανένα νόημα, αφού ο αρμόδιος επίτροπος για τα οικονομικά, που σήμερα είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, πρόκειται να αλλάξει από 1η Νοεμβρίου.

Μάλιστα, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες έδειξαν να ενοχλούνται ακόμη και για τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 22%, διακυβεύοντας τα σίγουρα έσοδα από την είσπραξή του, αφού έχει κοστολογηθεί εκροή για τον προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι μέτρα που έχουν εκστομιστεί ως… φωτοβολίδες και χάριν εντυπώσεων, όχι από τον υπουργό Οικονομικών αλλά από τον Στέλιο Πέτσα, κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης, προκαλούν την ενόχληση της Κομισιόν.