Φωτεινή Βελεσιώτου: Η ζωή και η καριέρα μιας ξεχωριστής ερμηνεύτριας

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι μια από τις πιο σπουδαίες Ελληνίες ερμηνεύτριες και σίγουρα όχι τυχαία.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Η φωνή της ξεχωρίζει, είναι αταξινόμητη, αμίμητη και χαρακτηριστική. Οι ερμηνείες της μοναδικές, όπως μοναδική είναι και η σχέση που έχει αναπτύξει με το κοινό τα τελευταία χρόνια όπου έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε μαζική κλίμακα.

Παρόλα αυτά η Φωτεινή Βελεσιώτου μετρά πολλά χρόνια στο τραγούδι, όντας μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα, μιας και ασχολείται με αυτό εδώ και σχεδόν 40 χρόνια από την εφηβική-νεανική της ηλικία.


Άλλωστε η Βελεσιώτου κατάγεται από μουσική οικογένεια και είχε στενή επαφή με το τραγούδι από τα μικράτα της, μιας και ο πατέρας της ήταν μουσικός με ειδίκευση στην κλασική και τη βυζαντινή μουσική.

Φωτεινή Βελεσιώτου – Από την Καρδίτσα και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις Μέλισσες

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, γεννήθηκε το 1958 και σήμερα 64 ετών. Η καταγωγή της είναι από την Καρδίτσα, εκεί όπου πέρασε και τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη, όμως ταυτόχρονα ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με το ρεμπέτικο τραγούδι.

Πάντως εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για πάνω από 20 χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίεας του 1980 συμμετείχε για πρώτη φορά σε ρεμπέτικο σχήμα και έκτοτε ακολουθεί μια μοναδική πορεία στο πεντάγραμμο, με την οποία απέκτησε έναν πυρήνα φανατικού κοινού που την λάτρευε και την ακολουθήσε σε κάθε νέο βήμα.

Το μεγάλο μπαμ

Το μεγάλο «μπαμ» της καριέρας της και το σημείο εκείνο όπου η Φωτεινή Βελεσιώτου γίνεται δημοφιλής και στο ευρύ κοινό θα έρθει αρκετά μετά το 2007, με την κυκλοφορία του τραγουδιού «Μέλισσες», το οποίο κάνει θραύση στα ραδιόφωνα.

Το ίδιο τραγούδι έμελλε να γίνει εκ νέου talk of the town καθώς μια δεκαετία μετά ταυτίστηκε με την υπερ-επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες», καθώς ακουγόταν όταν έπεφταν οι τίτλοι της σειράς.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, πραγματοποιεί υπερ-επιτυχημένες λάιβ εμφανίσεις, έχει πάντα μια ενδιαφέρουσα θέση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, διατηρώντας το μοναδικό της χαρακτήρα και αφήνοντας το ξεχωριστό της στίγμα στην ελληνική δισκογραφία.