Φωτιά: Ακόμα μία δύσκολη νύχτα! Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Στάχτη 55.000 στρέμματα

Για τρίτο 24ωρο καίει η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο και έφτασε ως τα Μέγαρα.

Εκκενώσεις οικισμών και τεράστια μάχη με το πύρινο μέτωπο.

Οι αναζωπυρώσεις και οι ριπές του αέρα ο «εχθρός» στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Συνεχίζεται για ένα ακόμα 24ωρο η μάχη με το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης και συνεχίζει να κατακαίει πλέόν την άκρη της Δυτικής Αττικής, έχοντας κάνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Στην περιοχή των Μεγάρων νωρίτερα οι σκηνές ήταν δραματικές με τις αναζωπυρώσεις να οδηγούν σε εκκένωση τους οικισμούς Παπαγιαννέικα, Πευκενέα και Ζάχουλη και σπίτια να κινδυνεύουν.

Τα «καντηλάκια» που συνεχίζουν να καίνε στο δάσος και οι αναζωπυρώσεις αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τυχόν νέα εξάπλωση του μετώπου.

Το θετικό είναι πως η πτώση των ανέμων μπορεί να φέρει οριοθέτηση της φωτιάς, όμως, αν αυτό δεν συμβεί τότε πάμε ολοταχώς για μια ακόμη νύχτα αγωνίας.

Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δείχνουν να πέφτουν όσο περνάει η ώρα, οι εστίες που παραμέμένουν διάσπαρτες αναζωπυρώνονται δημιουργώντας νέα επικίνδυνα μέτωπα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχίνου Κορινθίας, εξαπλώθηκε ραγδαία καίγοντας συνολική έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα την Παρασκευή 21/05, σύμφωνα με το Meteo.