«Φωτιά και λάβρα» η τιμή της βενζίνης: «Καίει» η αμόλυβδη στα νησιά

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε οι τιμές των καυσίμων, βάζοντας «φωτιά» στις τσέπες των οδηγών. Ειδικά στα νησιά, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, με τη βενζίνη «φλερτάρει» πλέον με τα 3 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, «κλείδωσε» σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό το νέο πακέτο στήριξης για τα καύσιμα, με μεγαλύτερα ποσά επιδότησης, σε περισσότερους δικαιούχους. Οι επαγγελματίες του κλάδου επιμένουν, όμως, ότι οι τιμές δε θα «προσγειωθούν», εάν δε μειωθεί η φορολογία των καυσίμων.

Η τιμή των καυσίμων πάντως ανεβαίνει συνεχώς, με τους οδηγούς να βλέπουν διαφορετικές τιμές από μέρα σε μέρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η αμόλυβδη πωλείται κοντά στα 2,60 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο στο Γαλάτσι, πέντε λεπτά φθηνότερα στα Μέγαρα και περίπου στα ίδια επίπεδα στο Αιγάλεω …

Με αυτά τα δεδομένα, η παράταση της επιδότησης ήταν μονόδρομος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα αύριο για την επιδότηση των καυσίμων.

«Ασπιρίνη» χαρακτηρίζουν οι πρατηριούχοι τη νέα επιδότηση, καθώς όπως τονίζουν, εάν δε μειωθεί αισθητά η φορολογία δε θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. .

«Δυστυχώς το fuel pass δεν επαρκεί» τονίζει ο πρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος προσθέτει: «Πρέπει η κυβέρνηση αποφασιστικά να προχωρήσει σε άμεση μείωση του ΦΠΑ η του ΕΦΚ, μόνο έτσι, με την οριζόντια αυτή μείωση θα αποκλιμακωθεί η τιμή». .

Η βενζίνη «καίει» όλη την Ευρώπη
Υψηλές είναι οι τιμές στα καύσιμα σε όλη την Ευρώπη. «Στο Παρίσι η βενζίνη είναι πανάκριβη. Χθες έβαλα και η πιο φτηνή που μπορείτε να βρείτε είναι 2,29 ευρώ το λίτρο, υπάρχουν μέσα στην πόλη πρατήρια που πωλούν και προς 2,86 ευρώ» δηλώνει στο Star η Τέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι.

Στη Γερμανία που είναι διαφορετική η φορολογία του καυσίμου, η εικόνα είναι διαφορετική.

«Εγώ προχθές έβαλα στο κέντρο του Βερολίνου. Τη βρήκα 1,93 ευρώ το λίτρο, γενικά είναι κάτω από τα 2 ευρώ» δηλώνει ο Έλληνας επιχειρηματίας στο Βερολίνο Αστέριος Καψάλης.

Ακόμα κι έτσι, πολλοί στρέφονται, πλέον, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Καίει» η αμόλυβδη στα νησιά
Στα ελληνικά νησιά την ίδια ώρα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο, ενώ «τσουχτερή» είναι η τιμή της και σε αρκετά άλλα σημεία της περιφέρειας.

Στη Μήλο σήμερα η αμόλυβδη φτάνει τα 2,84 ευρώ, στη Νισυρο 2,77 ευρώ, στο Καρπενήσι στα 2,60 ευρώ και λίγο φθηνότερα στη Μονεμβασιά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025