Φωτιά Νέα Μάκρη: δεν λειτούργησε το 112 – «να ρωτήσετε τον αρμόδιο υπουργό»

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στη Νέα Μάκρη από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30 στην περιοχή Λιβίσι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, αφού ενημερώθηκαν πόρτα – πόρτα από την Πυροσβεστική για τον κίνδυνο από τη φωτιά.

Η Υπηρεσία 112 δεν λειτούργησε ούτε αυτή τη φορά, ενώ υπήρξαν κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν οι ίδιοι με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης και αναφέρουν ότι συνδέθηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ερώτηση για το 112 που δεν λειτούργησε για ακόμα μία φορά είπε «να ρωτήσετε τον αρμόδιο υπουργό».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112, είπε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες, ενώ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι δεν εστάλησαν μηνύματα στα κινητά των κατοίκων για να μην υπάρξει αναστάτωση.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζουν πάντως ότι το 112 δεν ενεργοποιήθηκε καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγιά που δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

-Ad-