Φωτιά «Παπανικολάου»: Ενας νεκρός, δύο στη ΜΕΘ – Βγαίνουν «μπαρουτοκαπνισμένοι»

Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στο δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Ασθενής που νοσηλευόταν με κοροναϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η σορός του άνδρα που έβαλε τη φωτιά εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα τρίκλινο δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν ένας μόνο ασθενής.

«Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος ασθενής έβαλε τη φωτιά, απλώς ξέρουμε πως ξεκίνησε από το συγκεκριμένο δωμάτιο».

Εργαζόμενη-Παπανικολάου: Βγαίνουν συνεχώς ασθενείς και συνάδελφοι “μπαρουτοκαπνισμένοι”

Συγκλονίζει με την περιγραφή της στο GRTimes η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Ελένη Σιώτου. Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στην κλινική κόβιντ, είχε ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να βρεθεί απανθρακωμένο ένα άτομο στο δεύτερο όροφο.

“Συνεχώς βγαίνουν από την κλινική κόβιντ ασθενείς με τα ασθενοφόρα. Οι συνάδελφοι εξέρχονται “καπνισμένοι” και γεμάτοι αγωνία”, περιγράφει η κυρία Σιώτου.

Όπως ανέφερε, την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η ίδια βρισκόταν σε απόσταση από την κλινική κοβιντ. “Βρισκόμουν στο εργαστήριο όταν άκουσα τις σειρήνες από τα Πυροσβεστικά και αμέσως βγήκα να δω τί συμβαίνει. Κάποιοι ανέφεραν ότι ακούστηκε μια έκρηξη και μετά εκδηλώθηκε η φωτιά. Δε γνωρίζουμε αυτή την ώρα τί ακριβώς συνέβη”, είπε χαρακτηριστικά στο GRTimes.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά αυτή την ώρα δείχνει να είναι σε ύφεση, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης αλλά και της έρευνας για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα συνεχίζεται.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για να πάνε επιτέλους στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hράκλειο: Εδώ έπεσαν οι πυροβολισμοί έξω από το νυχτερινό κέντρο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Train για Τέμπη: «Το ψυκτικό υγρό στον μετασχηματιστή η κύρια πηγή της πυρκαγιάς»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καίτη Γκρέυ: «Εμφύλιος» στην οικογένεια για τη διαθήκη – Ο Φίλλιπος Ηλιάδης προτίθεται να κάνει προσβολή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη ημεδαπός που είχε θέσει προς πώληση στο διαδίκτυο αρχαίο οξυπύθμενο αμφορέα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: «Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Παραμένει το ψύχος παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας – Έρχεται βροχερή εβδομάδα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Νέο εύρημα που δίνει απαντήσεις – Εξετάζεται «ύποπτη» αλλοίωση στον λάρυγγα
23 Φεβρουαρίου, 2025