Φωτιά σε πλοίο: Θρίλερ με επιβάτη με αναπνευστικά προβλήματα – Βίντεο ντοκουμέντο – Εικόνες Αποκάλυψης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Ορατό από την Κέρκυρα το πλοίο με τους 237 επιβάτες που πήρε φωτιά

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Κέρκυρα και μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» δείχνει καθαρά το πλοίο και πυκνούς καπνούς να βγαίνουν.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς κάτοικος της Κέρκυρας περιέγραψε στην εκπομπή πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα, ωστόσο πλέον  δεν φαίνονται φλόγες και βγάζει το συμπέρασμα ότι η φωτιά έχει σβήσει.

«Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις» είπε ο κ. Κοσκινάς.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης και πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Bίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο πλοίο – Η πρώτη μαρτυρία επιβάτη

Στα πλάνα που μετέδωσε το ΟΡΕΝ φαίνεται η έκταση της φωτιάς η οποία εκδηλώθηκε πριν τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο στο ιταλικό πλοίο που έχει σπεύσει προς βοήθεια του ελληνικού επιβατηγού στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

«Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ» είπε ο επιβάτης του πλοίου σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν σε αυτοκίνητα στα γκαράζ.