Φωτιά σε πλοίο: Ελληνες μεταξύ των αγνοουμένων – Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβάτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο λιμάνι της Κέρκυρας, η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο από τα μεσάνυχτα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ σε εξέλιξη είναι -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που φαίνεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.

Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Τρεις Ελληνες μεταξύ των αγνοουμένων – Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβάτες

Από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες στο πλοίο, οι 278 έχουν φτάσει και ταυτοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους. Μεταξύ αυτών, ένα παιδάκι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 14 άνθρωποι αγνοούνται, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, ενώ στην Κέρκυρα, ανάμεσα στους διασωθέντες, έχουν βρεθεί και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα του πλοίου!

Στιγμές από τη διάσωση

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Στο πλοίο στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Φωτιά σε πλοίο: Αναζητούνται 11 άτομα

Αγωνία για τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου ανοικτά της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφρίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι αναζητούνται ακόμη 11 άτομα.

Κάποιοι επιβάτες φαίνεται πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου έπειτα από τη φωτιά σε πλοίο κοντά στην Ερεικούσα.

Από τους 288 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαραντζιώτη στην τηλεόραση του OPEN. Είναι άγνωστο εάν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Απόκλιση στον αριθμών των επιβατών

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι επέβαιναν 290 επιβάτες, ενώ ο καπετάνιος λέει 288.

Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο πλοίο, καίγεται ολοσχερώς

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι σοκαριστικές και δείχνουν ότι αν ο πλοίαρχος δεν είχε δώσει εγκαίρως εντολή για εκκένωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ άσχημα.

Φωτιά σε πλοίο: Το “mayday” για τη διάσωση των επιβατών (vid)

Λίγες ώρες μετά την παράδοση στη φωτιά του επιβατικού πλοίου Euroferry Olympia, ανοιχτά της Ερεικούσας, η ΕΡΤ εξασφάλισε το βίντεο όπου ακούγεται το σήμα κινδύνου mayday, mayday από παραπλέοντα σκάφη.

Στο βίντεο ακούγεται η δραματική έκκληση ενός καπετάνιου, μέσω της συχνότητας του Ολυμπία Ράδιο, ο οποίος καλεί άλλα παραπλέοντα σκάφη να προσεγγίσουν το σημείο όπου φλέγεται το επιβατικό πλοίο για να βοηθήσουν στη διάσωση του πληρώματος και των επιβατών.

Δείτε το βίντεο: