Φωτιά στα Γλυκά Νερά: «Δεν είχαμε την παραμικρή πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο»

Τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά λόγω drone στα Γλυκά Νερά προσπάθησαν να «φωτίσουν»με δηλώσεις τους, εκπρόσωποι του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού.

Ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Πανδής τόνισε: «Το ιδιαίτερο στοιχείο στη φωτιά αυτήν ήταν ότι ξεκίνησε εξαρχής μέσα σε δασικό χώρο. Δεν είχαμε την παραμικρή πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο, έπρεπε Αρχές και εθελοντές να κινητοποιηθούν άμεσα. Αυτό πράγματι έγινε και έτσι έγινε κατορθωτό, η φωτιά να τεθεί σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτράπηκε και έγινε αυτή η πτήση drone μέσα σε δασική περιοχή εν μέσω καλοκαιριού. Επίσης έτσι καταφέραμε να καεί μια μικρή μόνο έκταση, διότι θα μπορούσαν οι φλόγες να έχουν αγγίξει και πολύ μεγαλύτερη», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι είχε προηγηθεί άσκηση ετοιμότητας σε παρόμοιο σημείο του όρους Υμηττού, οπότε τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν αμέσως και απόλυτη ακρίβεια. Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται το σωματείο μας, αλλά και το συγκεκριμένο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αντιπυρική ασφάλεια του Υμηττού συνολικά».