Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καλύτερη η εικόνα – Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Κικίλιας

Οι Αρχές, που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Βάρης – Κορωπίου, σημαίνοντας συναγερμό.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 155 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 45 οχήματα και εκ περιτροπής 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, μηνύματα του 112 και εκκενώσεις

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν έως και τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ταχύτατα.

Οι κάτοικοι σε Κίτσι και Λαμπρικά έλαβαν μήνυμα απομάκρυνσης μέσω του 112.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δύσπνοια λόγω εισπνοής καπνού ενώ η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή.

Νωρίτερα ο μεσημέρι, η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης. Τα άλογα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Στην περιοχή εκκενώθηκαν τρία σχολεία και η κατασκήνωση στο Κίτσι.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που επικαλέστηκε τον Δήμαρχο «η φωτιά ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Βάρης από εργασίες που έκαναν, ανέβηκε στο βουνό, πέρασε από τη Λεωφόρο Βάρης και κατευθύνθηκε στο Κίτσι».

Κικίλιας: Βίντεο δείχνει εμπρησμό, εντοπίστηκε και μπιτόνι

Για εμπρησμό έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ενημέρωση για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου.

Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχει οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρησμό, ενώ εντοπίστηκε και μπιτόνι».

«Από τα ξημερώματα, πυροσβέστες παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών. Από το μεσημέρι και κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη. Είχαμε δυσμενείς συνθήκες με 8-9 μποφόρ. Αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα, κάποια πολύ επικίνδυνα, όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου, όπου συνελήφθη εξ αμελείας, εγκληματικής αμελείας, εμπρηστής.

Πριν σβηστεί η φωτιά στο Μαρκόπουλο ξέσπασε εκείνη στη Βάρης-Κορωπίου. Η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα. Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό, που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης-Κορωπίου και λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά. Όταν έχουμε την άδεια από πυροσβεστική και αστυνομία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.