Φωτιά στην Εύβοια: Μετέφεραν 430 άτομα από παραλίες

Πολύ δύσκολη νύχτα στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Εύβοια – Μεταφέρθηκαν 430 άτομα με σκάφη του λιμενικού και τουριστικά πλοία από παραλίες – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά

Δραματική παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια με το Λιμενικό να πραγματοποιεί τεράστια επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας για την μεταφορά ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε παραλίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, Νίκο Κοκκάλα, μεταφέρθηκαν 210 άτομα με τουριστικά σκάφη και σκάφη του λιμενικού από την Αγία Άννα ενώ άλλα 230 άτομα μεταφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο από παραλίες βορειότερα της Αγίας Άννας.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και παιδιά σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα. «Ήταν ταραγμένοι καθώς όλο αυτό γινόταν σε συνθήκες σκότους. Μέχρι να πάμε να τους καθησυχάσουμε ήταν ταραγμένοι. Υπήρχαν όμως και άτομα που δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στα σκάφη αλλά τελικά τα πείσαμε» περιέγραψε στο MEGA.

Παράλληλα μετά τη μάχη που δόθηκε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα στην Κεραμειά, οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και το χωριό Στροφυλιά, ενώ όπως είναι γνωστό είχαν προγραμματίσει νωρίτερα την εκκένωση της Αγίας Άννας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είδαν ότι οι άνεμοι εξωθούσαν τις φλόγες ανατολικά, ενώ συγχρόνως έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από τις Κεχριές προς την Αγία Άννα.

Την ίδια ώρα στο δυτικό μέτωπο που είναι εκείνο το οποίο καίει παρθένο δάσος ανεξέλεγκτα οι οποιεσδήποτε ζώνες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ήδη ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς πήρε την απόφαση και προχωρά στην εκκένωση της Κοκκινομηλιάς την ώρα που οι φλόγες είχαν μία απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό.

https://twitter.com/tripyourmind/status/1423420587100278788

Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια με πυροσβεστικές δυνάμεις να ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό.

Μάχη δόθηκε και για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Τελικά εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξαφανίστηκε 17χρονη από την Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της
18 Οκτωβρίου, 2024
Κορωπί: «Το κράνος του έγινε κομμάτια», λέει μάρτυρας για τον 17χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του
18 Οκτωβρίου, 2024
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ο διάλογος σταθμάρχη και μηχανοδηγού πριν ο προαστιακός μπει στη γραμμή του μετρό
18 Οκτωβρίου, 2024
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο συγκλονιστικός Σέιν Λάρκιν τον «λύγισε» μέσα στην Πόλη
18 Οκτωβρίου, 2024
«Παιδεραστή, θα ‘σαι πάντα κυνηγημένος» – Προπηλάκισαν ιερέα που καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου στην Κέρκυρα
18 Οκτωβρίου, 2024
Έως 1.200 ευρώ φέτος το επίδομα θέρμανσης – Το bonus για όσους επιλέξουν ρεύμα αντί για πετρέλαιο
18 Οκτωβρίου, 2024
«Προσπάθησα να αποφύγω όχημα που μπήκε αντίθετα» – Σοκαρισμένοι μαθητές και καθηγητές από την ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα
18 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: Εντοπίστηκε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι – Συνελήφθησαν 2 άτομα
18 Οκτωβρίου, 2024
Εκβιασμός «μέχρι θανάτου» 12χρονης και του πατέρα της στο διαδίκτυο: Στο εδώλιο 16χρονος Βρετανός
18 Οκτωβρίου, 2024
Δικυκλιστής βρήκε τραγικό θάνατο στο Ρέθυμνο – Συγκρούστηκε με βαρύ όχημα
18 Οκτωβρίου, 2024