Φωτιά στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι εργάτες

Τέσσερις άνθρωποι που αγνοούνταν στην περιοχή της Οδού μετά τις χθεσινές πυρκαγιές εντοπίστηκαν νεκροί.

Πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε χωράφια. Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ της Κύπρου Νίκος Νουρής, οι τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, λίγα χιλιόμετρα από τον χώρο διαμονής τους.

Πρόκειται για νεαρά άτομα που ήρθαν στην Κύπρο να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες. Χθες είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν, ωστόσο φαίνεται πως δυστυχώς δεν πρόλαβαν.

Στο μεταξύ, οι φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, οπου από το πρωί επιχειρούν 11 πτητικά μέσα.

«Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες. Υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε ενεργά μέτωπα», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Στην μάχη της κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας έχουν ριχθεί περισσότερα απο 70 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συνδράμουν και αρκετά καδενοφόρα μηχανήματα.

Τα εναέρια μέσα έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στην μάχη, με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες ωστόσο να δυσχεραίνουν το έργο τους καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει στην Κύπρο βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

-Ad-