Φωτιά στην Ύδρα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 13 μελών του πληρώματος – Το νέο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

Ενώπιον του ανακριτή Πειραιά βρέθηκαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024. Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν και αναμένεται απόφαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Χαρά Γιαννοπούλου, η διαδικασία είναι μαραθώνια και έχει ξεκινήσει από τις 8 το πρωί. Ένας ένας πέρασαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα βγει απόφαση και για τους δεκατρείς.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προσπαθώντας να βοηθήσει και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που φέρνει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.