Φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία με την εκδοχή του εμπρησμού πλέον να θεωρείται δεδομένη με βάση τις πληροφορίες από το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Για ταυτοποίηση ενός υπόπτου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία κάνουν λόγο νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Alpha οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ήδη έναν ύποπτο και αναμένονται συλλήψεις. Επίσης όπως αναφέρθηκε οι δράστες φέρονται να μπήκαν στο εργοστάσιο με κλειδιά.

«Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από μέσα από το εργοστάσιο, περιμένουμε να βγει πόρισμα αν υπάρχει εύφλεκτη ύλη», ανέφερε εκ νέου σήμερα στο Mega ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος χθες είχε προσδιορίσει τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού.

Αυτές είναι:

  • γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση
  • Mύριζε βενζίνη: Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους
  • Tα καταγραφικά: Tα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή…εξαφανίστηκε

«Με βάση τα υλικά, τα τρόφιμα και τις συσκευασίες δεν δικαιολογείται εξάπλωση της φωτιάς λένε οι πυροσβέστες», είπε σήμερα. Επίσης όπως αναφέρθηκε ένας αλλοδαπός υπάλληλος περιγράφει πως η φωτιά ξεκινάει από την μπροστινή πλευρά του φορτηγού.

Τουλάχιστον δύο άτομα εμπλέκονται

Γενικότερα πάντως θεωρείται ότι πάνω από 1 άτομο έβαλε τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ, οι αρχές εξετάζουν βίντεο και άλλα στοιχεία για να φθάσουν στα ίχνη των εμπλεκομένων προσώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όλα αυτά, μετά τη νέα αποκάλυψη πως πριν από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική, με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.