Φωτιά ΤΩΡΑ – Βίλια: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – Σε ετοιμότητα για εκκένωση

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν όλες οι επίγειες δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση

Οι κάτοικοι των Βιλίων ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες με κάθε δυνατό μέσο για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο για να προλάβουν να σώσουν όσα περισσότερα σπίτια γίνεται.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν ανά πάσα στιγμή την περιοχή δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ από το μεσημέρι οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου παραμένει ένα από τα βασικά προβλήματα.

Έχουν περάσει τρία 24ωρα από την στιγμή που η πρώτη σπίθα άναψε στα Βίλια, με τις φλόγες έως τώρα να έχουν κάψει περισσότερα από 80.000 στρέμματα δάσους καθώς και σπίτια.