Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια, ξέφυγε η κατάσταση – Τα μέτωπα στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.




Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.




Στο χωριό των Βατερών η φωτιά απειλεί 2 σπίτια ενώ πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Οι ριπές ανέμου είναι συνεχείς, έχουν αντιμετωπιστεί 2 εστίες μέσα στον οικισμό που έχει εκκενωθεί. Ένα άλλο μέτωπο υπάρχει στο βουνό που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό, στην περιοχή Σταυρός. Το μέτωπο αυτό βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας πως υπάρχουν καμένα σπίτια στο χωριό Βατερά.

Πύργος: «Ξέφυγε» η φωτιά στη Σπιάτζα – Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, σε χορτολιβαδική έκταση, με ξερά χόρτα και καλάμια, στην Σπιάτζα, στον Πύργο.

Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ οι φλόγες είναι μια ανάσα από τα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Πηγή: Patrisnews