Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η φωτιά στο Κρανίδι – Καλύτερη εικόνα σε Άμφισσα, Άγιον Όρος

Για την κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην Άμφισσα μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Δελμούζος, στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει ύφεση της πυρκαγιάς» ανέφερε και σημείωσε πως «Ένα μέτωπο είναι το ανησυχητικό, εκείνο στον δρόμο προς Αγία Ευθυμία», ενώ περίμεναν με το πρώτο φως της ημέρας να έρθουν και τα αεροπλάνα ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Σημειώνεται πως ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας εμφανίσθηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες» και πως ήδη «επέστρεψαν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν εκκενωθεί, είτε για προληπτικούς λόγους, είτε γιατί υπήρχε κίνδυνος» όμως υπογράμμισε πως αφού ακόμη μαίνεται η φωτιά, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τέλος συμπλήρωσε πως «Στην Άμφισσα υπάρχουν άνεμοι αλλά εκεί που είναι το μέτωπο της φωτιάς έχουν κοπάσει».

Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα. Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές, για πιθανή απειλή κάποιου οικισμού. Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στο Άγιον Όρος

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες το απόγευμα, σε δύσβατη δασική έκταση στο ‘Αγιον Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν, χθες, και εναέρια μέσα.