Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για πέντε περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Δευτέρα 4 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ακόμη, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικής δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Χάβαρι της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά στην Κάρυστο της Εύβοιας

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο της Εύβοιας στην περιοχή Κάμπος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, “οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία Αττικής και έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Λευκάδα: Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Πόρτο Κατσίκι

Φωτιά ξέσπασε στις 15:21 την Κυριακή (03/07) στο νησί της Λευκάδας και συγκεκριμένα σε δασική έκταση πάνω από το Πόρτο Κατσίκι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Super Cup: Ημιτελικοί με φόντο τον τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Σεισμός 4,4 ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιος Δημήτριος: Νεκρός σε τροχαίο 22χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με ΙΧ
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Αλεξανδρούπολη: Την Δευτέρα η δίκη των γονέων και των νηπιαγωγών στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου από δυο 5χρονους συμμαθητές του
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Χασάν Νασράλα: Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Στον ανακριτή οι 13 ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ του Λαυρίου – Αφέθηκαν ελεύθεροι
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή σε τρείς περιφέρειες – Συστάσεις προς τους πολίτες
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Μ. Ανατολή: Πώς το Ισραήλ στόχευσε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ σκοτώνοντας τον Νασράλα – Ισοπεδώθηκαν επτά κτίρια
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη ιδιοκτήτης εταιρείας για παράνομη κατοχή καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ βάρους 650 κιλών
28 Σεπτεμβρίου, 2024