Φωτορεπόρτερ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή κοντά στη Χάμα

Ο Αλχαρμπούτλι κάλυπτε την προέλαση της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS).

Ένας βραβευμένος φωτορεπόρτερ που εργαζόταν για το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), ο Ανάς Αλχαρμπούτλι σκοτώθηκε σήμερα σε αεροπορική επιδρομή κοντά στη Χάμα, ενώ κάλυπτε μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε το ίδιο το πρακτορείο.

Ο 32χρονος φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ενώ εργαζόταν κοντά στη συριακή πόλη Χάμα, επιβεβαίωσαν άλλοι δημοσιογράφοι που είδαν το συμβάν.

Ο φωτορεπόρτερ σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού. Άρχισε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ το 2015 και εντάχθηκε στο dpa το 2017. Γρήγορα έγινε γνωστός με φωτογραφίες και βίντεό του από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, κερδίζοντας πολλά διεθνή βραβεία.

Ο διευθυντής σύνταξης του dpa Σβεν Γκούσαν δήλωσε: «Όλοι εμείς στο dpa είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Ανάς Αλχαρμπούτλι. Θα τιμήσουμε τη δημοσιογραφική του κληρονομιά. Με τις φωτογραφίες του, όχι μόνο κατέγραψε τη φρίκη του πολέμου, αλλά δούλευε πάντα για την αλήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025