Φόβοι για ισχυρό σεισμό στη Θήβα – Άμεσα οι σεισμολόγοι στην περιοχή – Τι ειπώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι, το βράδυ της Τετάρτης προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου για την περιοχή της Θήβας, που από τον Ιούλιο καταγράφεται συχνή σεισμική δραστηριότητα.

Έκτακτη σύσκεψη για να εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ενημέρωσε για τη σύσκεψη, καθώς η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας συνεχίζεται.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Άμεσα οι σεισμολόγοι στην περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

-Ad-