Φόβοι για προβοκάτσια των Τούρκων στη Θράκη

Σε δύο μέτωπα ταυτοχρόνως επιχειρεί να πιέσει η Άγκυρα την Αθήνα για να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της και να αποδεχθεί την τουρκική ατζέντα στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πέρα από την πίεση που ασκεί στο Αιγαίο η Τουρκία παίζει το χαρτί της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Η ελληνική πλευρά φοβάται προβοκάτσια στη Θράκη και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή.

Πληροφορίες της «Βραδυνής της Κυριακής» από στελέχη της Αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι την τελευταία μόνο εβδομάδα έχουν επισημανθεί κινήσεις επιχειρηματιών στις μουσουλμανικές κοινότητες οι οποίες μπήκαν στο μικροσκόπιο γιατί δεν είναι αμιγώς επιχειρηματικές.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για δημοσιογραφικές αποστολές από τουρκικά MME με πρόσχημα τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί στα μουσουλμανικά χωριά.

Όπως έλεγε παράγοντας της περιοχής στη ΒτΚ είναι πιθανό να δούμε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που θα περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση των μουσουλμάνων στην περιοχή τα οποία θα είναι ψέματα ώστε να δημιουργήσουν κλίμα πίεσης κατά της Ελλάδος.

Περισσότερα στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»